Nem kaphat pénzt új trolibuszok vásárlására Kassa város közlekedési vállalata, mert a környezetvédelmi minisztérium elutasította a vállalat uniós forrásokból való támogatási kérvényét, amiért nem teljesítették a pályázati felhívásban szereplő összes feltételt. A tizennyolc városi trolibuszból csupán tizennégy működőképes.A legfiatalabb troli tizenöt éves, amelytől csak régebbiek közlekednek Kassán. A város 1999-ben vett utoljára trolit. Richard Raši Kassa főpolgármestere  megválasztása előtt kampány programjába is belefoglalta a trolibuszpark felújítását. Az ígéret teljesítéshez közvetlenül az önkormányzati választások előtt látott hozzá a közlekedési vállalat. A  hibás pályázat után, szeptemberben újra próbálkoznak.

Ing. Martin Jaš,  DPMK: Augusztus 18-án írtak ki egy új pályázatot troli vásárlásra amit szeptember 17-ig kel beadni. Jelenleg a pályázaton dolgozunk szeretnénk az összes feltételnek megfelelni. Minimum 3 trolit szeretnénk vásárolni.

A Kassai Városszépítő Egyesület tagjai szerint a közlekedési vállalatnak nem a troli közlekedés fejlesztése, hanem a leépítése a célja, mivel súlyos adóság terheli a céget.

Ladislav Rovinský, városszépítő egylet Kellet nekünk venni 127 autóbuszt, és a hitelre kellet beadni a trolibusz depót, és a trolibusz forgalom depónkéul nem működhet.

A Városi Közlekedési Vállalat szerint ahhoz, hogy a trolibuszjáratot fenntudják  tartani 18 működőképes trolira van szükség. A 2015–2020-as programozási időszakban újabb pályázatokkal próbálnak meg pénzt szerezni a troli közlekedés fejlesztésére. A trolik környezetkímélő járművek, karbantartásuk olcsóbb, mint a buszoké, és út adó sem terheli őket.