A sajtóban egyre gyakrabban tűnnek fel repülőgép szerencsétlenségekről szóló hírek. Ennek ellenére továbbra is népszerű a légiutas-szállítás. Így van ez a kassai repülőtéren is, ahol idén nyáron különösen nagy a sürgés-forgás,  forgalma az év első felében jelentősen növekedett. A menetrendszerinti légi járatokon kívül a charter járatokra is sokan váltanak jegyet. A  nyári charter járatok száma idén lényegesen növekedett. Az utazási irodák tizenhét tengerparti üdülőhelyre, egyebek mellett Olaszországba, Bulgáriába,  és Görögországba valamint Egyiptomba repítik az utasokat. A repülőjegy-értékesítőknek kedvez a légi forgalom növekedése.

Masni Katalin, Albatros utazási iroda vezetője:
A növekedés egyrészt érint minket is mivel  bevezették, ugye a járatot Kassa és London között. Másrészből a Kassa Pozsony járatot újra  újraindították, és több repülőjegyet tudunk eladni a belföldi járatokra is. Ezen kívül nyáron a charter járatoknak van a szezonja így ennek köszönhetően nőtt a reptérnek a forgalma.

A 2014-es év első felében A Kassai repülőtér több mint 124 ezer utast fogadott. Ami 49 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest.A tervek szerint a Wizz Air légitársaság  bővítené a Kassáról induló járatait így Londonon kívül Németországba is repülnének, október végén pedig indul a Poprád-London járat is.