2024. június 13. - csütörtök
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Borfesztivál Kassán

2016-09-08 @ 00:00 - 2016-09-10 @ 00:00

Kassa a régi jó szokásai közül néhányat igyekszik újra éleszteni. Ilyen a Borfesztivál, melynek az idén szeptember 8-tól 10-ig immár a kilencedik évfolyamát rendezik meg a keleti metropolisban.

A hagyományoknak megfelelően most is olyan hazai- és külföldi borászok jönnek Kassára, akik az előző esztendők legjobb termésének eredményeit hozzák magukkal. A versenybe benevezett borokat a szakmai zsűri minősíti majd, de természetesen az érdeklődők is megkóstolhatják. Persze a borászok mellett jelen lesznek azok az ételkiállítók is, akik megalkotják a borhoz tartozó ínyencségeket, egyebek mellett az oliva különlegességeket és a különböző sajtokat is. Nem feledkeznek meg a kicsikről sem, hiszen nekik a Hóhér-bástyánál palacsintát, az Alsó kapunál pedig rétest fognak sütni.

Katarína Grešová, a borfesztivál menedzsere azt nyilatkozta, hogy a borok mellett a kiváló hangulatról sokszínű programkínálattal szeretnének gondoskodni. Amint elmondta, az idén első alkalommal szőlőpréselés és tűzijáték is lesz az Alsó kapunál. A Hóhér-bástyánál lemezlovasok és zenekarok biztosítják az elmaradhatatlan aláfestést. A Kassa városa boráért kiírt versenyt a Citadela Wine pincéjében bonyolítják le, ahol a „jelölteket“ szombaton estig lehet megkóstolni. Természetesen a fesztivál két helyszínén is a borok bő kínálata várja az érdeklődőket. A város egy alkalmi járatot is indít, mely tíz perces időközönként fog ingázni a Hóhér-bástya és a Citadella között. A fesztivál tehát két fő helyen zajlik. A helyszínek kapui csütörtökon és pénteken 16:00-tól 22:00 óráig, szombaton 14:00-tól 22:000 óráig tartanak nyitva.

A belépő 5 euró, ebből 3 euró levásárolható és belépőként szolgál minden helyszínre, és jár érte egy kassai emlékborospohár. A fesztivál területén kuponokért lehet vásárolni, melyek 0,50 vagy 1 euró értékben válthatók a kuponbankokban.

/emese/

Részletek

Kezdés:
2016-09-08 @ 00:00
Vége:
2016-09-10 @ 00:00
Esemény kategóriák:
, , ,
Esemény címkék:

Helyszín

Citadel Wine – Wine & Art Gallery
Južná trieda 48
Košice, 04001 Szlovákia
+ Google Térkép
xvideospornfree.net xvideospornfree.net xvideospornfree.net xvideospornfree xvideospornfree xvideospornfree xvideospornfree.net xvideospornfree.net xvideospornfree xvideospornfree xvideospornfree.net xvideospornfree