2023. június 9. - péntek
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Egy meghitt este a Mintha zenekarral

2018-12-07 @ 18:00 - 20:00

Hangolódjon az ünnepekre a Mintha zenekarral. Ajándékozza meg magát egy kellemes zenei élménnyel!

Belépődíj: Csemadok tagoknak: 1 euró, érdeklődőknek: 2 euró.

Helyszín: Márai Stúdió, Timon utca 3.

Időpont: 2018. december 7. (péntek), 18.00.

A rendezvény támogatója: Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata.

Elővétel: a Csemadok irodájában vagy a 0905 347258-as telefonszámon.

A Mintha zenekar 2012-ban alakult és zenéjüket városi-népi kamaramuzsikának nevezik. Az öttagú formáció tagjai más-más zenekarokban már régóta zenéltek. A zenekar tagjai: Feledy-Bacsik Ágnes – ének, dobok, furulya, Veress Kinga – ének, dobok, furulyák, Kis József – basszusgitár, gitár, Somorjai Lehel – gitár, fúvós hangszerek, Szabó Péter – hangmérnök.

A zenekar a Kárpát-medence népi dallamainak feldolgozásán kívül a középkor, kora-újkor trubadúr, Minnesänger dallamait dolgozza fel sajátos stílusban. Zenéjükben térbeli, időbeli távolságok ellenére kapcsolatokat keresnek különböző korok és földrajzi helyek muzsikája között. A zenekar tagjai különböző zenei gyökerekkel rendelkeznek, hisz népi énekes, klasszikus klarinétosból lett népzenész, rock zenész, és gyakorló régizenész-blockflöte játékos állt össze erre a kísérletre. Számukra a népi dallamok és a középkori zene feldolgozása nem cél, hanem eszköz. Eszköze annak, hogy megmutassák miképp hatott egymásra a különböző történelmi korok és társadalmi rétegek zenéje. Miképp maradt meg egy-egy dallam évszázadokon keresztül, más formában és más helyen miképp bukkant elő. Hogyan lett egy Minnesänger dallamból sok száz év múlva esetleg egy magyar ugrós.

A középkori és koraújkori zenék-dallamok is csak eszközök. Nem törekednek a korhű bemutatásra, sőt eljátszanak azzal a gondolattal, hogyan lehet őket 21. századi módon előadni.
A zenekar neve is ezt fejezi ki: MINTHA. Mintha népzene lenne – de nem az, mintha jazz, rock lenne – de nem az, néhol komolyzene lenne – de nem az.

Részletek

Dátum:
2018-12-07
Időpont:
18:00 - 20:00
Esemény kategória:

Szervező

Csemadok Kassai Városi Választmánya
Telefon:
+421 55 622 1312
E-mail:
titkarsag@kassacsemadok.eu
View Szervező Website

Helyszín

Márai Stúdió
Timonova 776/3
Kassa-Košice, 040 01 Szlovákia
+ Google Térkép
Telefon:
00421-55-622 58 66
View Helyszín Website
xvideospornfree.net xvideospornfree.net xvideospornfree.net xvideospornfree xvideospornfree xvideospornfree xvideospornfree.net xvideospornfree.net xvideospornfree xvideospornfree xvideospornfree.net xvideospornfree