2024. március 5. - kedd
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

HARGITA NEMZETI SZÉKELY NÉPI EGYÜTTES

2016-08-20 @ 16:00 - 17:00

A CSEMADOK KASSAI VÁROSI VÁLASZTMÁNYA SZERETETTEL MEGHÍVJA

HARGITA NEMZETI SZÉKELY NÉPI EGYÜTTES,

2016. AUGUSZTUS 20-ÁN 16.00 ÓRAKOR, RODOSTÓI HÁZ UDVARA

Mitől magyar a magyar? Ha őszinték vagyunk legalább önmagunkhoz, be kell látnunk, hogy a válasz teljesen szubjektív, szinte egyedien személyes: neveltetésünktől, művetlségünktől és érzelmeinktől függően az, amit annak vallunk.

Az erős ősi kulturális gyökerekből táplálkozó magyar paraszti társadalom a történelem során folyamatosan kettős hatás alatt alakult. Egyrészt a felsőbb (társadalmi) rendek divatját próbálta követni, másrészt a szomszédos népektől is merített, állandó kölcsönhatásban. Amit átvett, idővel formálgatta, beolvasztotta sajátjába, beépítve mindennapjaiba: magyarította és folklorizálta. Fontos hangsúlyozni a kölcsönösséget, mert rendhagyó sugárzásával a magyar népi kultúra jelentősen alakította a Kárpát- medence népeinek kultúráját. Új műsorunkban a magyar népi (tánc)zene és tánc mélyebb rétegeiből merítünk a közönség számára. Jórészt olyan táncokat mutatunk be, amelyeket az őket éltető, akár más nemzetiségű közösség is fontosnak tartott és tart megnevezni magyarnak. Zenei szerkesztő: Kelemen László. Rendező-koreográfusok: Szűcs Gábor és Fundák Kristóf, alkotótársak: Szűcsné Urbán Mária és Fundák Kaszai Lili. Művészeti vezető, igazgató András Mihály.

Fenntartó: Csíkszereda Megyei Jogú Város Önkormányzata

HARGITA Együttes aug.20 (1)-page-001

Details

Date:
2016-08-20
Time:
16:00 - 17:00
Event Category:
Event Tags:
, ,

Venue

Rodostói Ház
Hrnčiarska č. 7
Košice - Kassa, Szlovákia
+ Google Map
View Venue Website
xvideospornfree.net xvideospornfree.net xvideospornfree.net xvideospornfree xvideospornfree xvideospornfree xvideospornfree.net xvideospornfree.net xvideospornfree xvideospornfree xvideospornfree.net xvideospornfree