2024. június 12. - szerda
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Hungaricus koncert

2022-08-16 @ 17:30

Augusztus 16., 17.30: Hungaricus koncert
A történelmi Magyarország régi, hangszeres zenéje.
Közreműködik: Jánosi András – hegedű
Apró Anna – koboz, harmónium, ének
Légrády Eszter – ének, dob, citera
MaJel Rovás központ, Kassa, Erzsébet utca 42.
A helyenként még ma is élő falusi tánczenei hagyomány sejteti, milyen gazdag tánc és zenei élet lehetett Magyarországon az elmúlt századok során. Az egykorú kéziratos dallamgyűjtemények igazolják, hogy az a szép, archaikus hangszeres zene, ami az erdélyi és a partiumi falvakban az utóbbi időkig hallható volt, illetve helyenként a mai napig hallható az nem más, mint a régi, történelmi Magyarország, ezen belül elsősorban a Felvidék régi hangszeres zenéjének maradványa, amely zenei örökség csak kéziratos gyűjteményekben maradt fenn.
A HUNGARICUS együttes ezt a feledésbe merült dallamkincset szólaltatja meg. Az együttes műsorain az a régi magyar zenei világ elevenedik meg, amely oly nagy hatással volt az elmúlt századok európai zeneszerzőire és amely részben a mai napig tovább él az erdélyi és partiumi falvak hangszeres zenei hagyományban.

Részletek

Dátum:
2022-08-16
Időpont:
17:30
Esemény kategória:

Helyszín

MaJel Központ
Alžbetina 42
Kassa, Szlovákia
+ Google Térkép
xvideospornfree.net xvideospornfree.net xvideospornfree.net xvideospornfree xvideospornfree xvideospornfree xvideospornfree.net xvideospornfree.net xvideospornfree xvideospornfree xvideospornfree.net xvideospornfree