2024. június 15. - szombat
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Könyvbemutató – Kováts Judit: A Tátra gyermekei

2022-09-22 @ 17:00

Kováts Judit A Tátra gyermekei c. legújabb regényének kassai bemutatója a Szépírók Társaságával együttműködésben.
Szeptember 22, 17:00, MaJel Rovás Központ, Kassa, Erzsébet utca 42.
Beszélgetőtárs: Kovács Ágnes, a MaJel Rovás Centrum igazgatója.
A könyvről:
„…nem tudom, hová megyek, nincs, és lehet, nem is lesz többé hazám, de miért ne lehetne haza nélkül is vígan élni?” – töprengett el Lilli Hartmann a Hazátlanok című regény főhőse. Kováts Judit új könyve ennek a szövevényes kérdésnek az újabb kibontása. Ezúttal Lilli, a háború után elűzött késmárki lány tudja hova indul: Amerikába tart egy óceánjáró hajó fedélzetén új családjával, férjével, nevelt fiával és egy Tátra-legendákat tartalmazó füzettel. Miközben térben és időben is egyre távolabb kerül az egykorvolt Késmárktól és az örök-Tátráktól, a múlt újra és újra felbukkan emlékek, álmok és mesék formájában is. Az Atlanti óceán végtelen horizontjáról lesznek láthatók a hegyek csúcsai, és a különleges Tátra-mesék hullámai egy másik világot hoznak közel. Közben a hajó és rajta a család egyre közelebb ér az Újvilághoz és New York partjainál Lillinek újabb döntést kell hoznia addigi életével kapcsolatban.
A Tátra gyermekei lapjain végig úton vagyunk. Utazunk az óvilág és Amerika között, az egykori Közép-Európa huszadik századi kataklizmái között, múlt és jelen között és legkivált a valóság és a képzelet között.

Részletek

Dátum:
2022-09-22
Időpont:
17:00
Esemény kategória:

Helyszín

MaJel Központ
Alžbetina 42
Kassa, Szlovákia
+ Google Térkép
xvideospornfree.net xvideospornfree.net xvideospornfree.net xvideospornfree xvideospornfree xvideospornfree xvideospornfree.net xvideospornfree.net xvideospornfree xvideospornfree xvideospornfree.net xvideospornfree