2023. május 28. - vasárnap
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Kováts Judit: Elszakítva

2016-02-04 @ 17:30 - 19:00

Könyvbemutató-Kováts J.

 

 

 

 

Könyvbemutató. Beszélgetőpartner Kováts Miklós.

Leírás:

A REGÉNYRŐL:

Hol a haza? Menni vagy maradni? Ezekkel a kérdéssekkel kell szembenéznie két felvidéki birtokos

család, az Engelhartok és a Wildnerek két nemzedékének 1944 és 1954 között. Egy olyan évtizedben,

amelyben az impériumváltás, a teljes jogfosztottság sújtja a kisebbségi sorsban élőket, és akikre a komunista hatalomátvétel élesedő osztályharca miatt sem Csehszlovákiában, sem Magyarországon nem vár más, csak nélkülözés és alávetettség. Ebben az évekig tartó, nyomorúságos és feszült helyzetben lesz szerelmes a regény két főhőse, akik a határ két oldalán elszakítva keresik az emelkedés, a boldogság útját. Vajon mit tartogat számukra a jövő? Kováts Judit új könyvében folytatja a MEGTAGADVA című első regényében megkezdett utat: a huszadik század nagy történelmi traumáit dolgozza fel, hétköznapi embereket választva hőseiül, akik alulnézetből szemlélik és kirekesztve szenvedik el a régi rend lerombolását, egy „új világ” nyitányát.

A regény helyszínei között – Lőcse, Késmárk, Kassa mellett – szerepel többek között Sátoraljaújhely és Slovenské Nové Mesto is.

 

Kováts Judit Nyíregyházán élő, sátoraljaújhelyi kötődésű író, a Feliciter Kiadó vezetője, korábban

történész-levéltáros Újhelyben és Nyíregyházán.

Elbeszéléséket, novellákat, tárcákat publikál többek között az Élet és Irodalomban, a Holmi, a Jelenkor, a Kalligram és A Vörös Postakocsi irodalmi folyóiratokban, illetve különböző portálokon.

Első regénye, a MEGTAGADVA a Magvető Könyvkiadó gondozásában jelent meg 2012 szeptemberében, az ELSZAKÍTVA pedig 2015. novemberében.

Részletek

Dátum:
2016-02-04
Időpont:
17:30 - 19:00
Esemény kategória:

Szervező

Rovás Polgári Társulás
Telefon:
+421 907 925 796
E-mail:
rovas@rovas.sk
View Szervező Website

Helyszín

Rovás Polgári Társulás (Kmeťova 34)
Kmeťova 34
Kassa, 04001 Szlovákia
+ Google Térkép
Telefon:
+421 907 925 796
View Helyszín Website
xvideospornfree.net xvideospornfree.net xvideospornfree.net xvideospornfree xvideospornfree xvideospornfree xvideospornfree.net xvideospornfree.net xvideospornfree xvideospornfree xvideospornfree.net xvideospornfree