2024. március 7. - csütörtök
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Thália Táncestek

2017-04-05 @ 10:00 - 11:30

€1 – €4

A Thália Táncestek című sorozattal a kassai Thália Színház egyrészt repertoárját kívánja bővíteni, másrészt szeretné megörvendeztetni közönségét nemzetközi viszonylatban is neves előadók táncelőadásaival, illetve olyan produkciókkal, amelyek bár szövegesek, vagy képzőművészeti ihletettségűek, mégis nagy szerepe van bennük a mozgásnak. Elsőként a magyarországi táncszcénából hív társulatokat, de szlovákiai magyar, valamint szlovák előadások, illetve más nemzetek előadásainak meghívása is a tervek között szerepel.

A sorozat következő vendége a Közép-Európa Táncszínház.

KI VAGY TE, KORTÁRS TÁNC? című formabontó-táncismereti-előadásuk meghívásával a THÁLIA TÁNCESTEK sorozat a színházi nevelés terén is szeretné bővíteni programkínálatát!
Az előadás meghívottjai elsősorban a Márai Sándor Alapiskola és Gimnázium, valamint a Szakkay József Szakközépiskola/IPARI diákjai, tanárai, valamit a Jozefa Adamoviča Konzervatórium színész szakos hallgatói, de minden érdeklődőt szeretettel vár a Thália Színház április 5-én 10 órakor együttgondolkodásra táncról, művészetről, „kortársságról.”

A sorozat a táncképzés terén is együttműködést kezdeményezett a Jozefa Adamoviča Konzervatóriummal.
Kun Attila (http://cedt.hu/tagok/kun-attila/ ), a Közép-Európa Táncszínház művészeti vezetője, a társulattal cunningham workshopot tart a Konzervatórium tánctagozatos növendékeinek az előadást követő délután folyamán.

Közép-Európa Táncszínház
http://cedt.hu/

KI VAGY TE, KORTÁRS TÁNC?
formabontó – táncismereti – előadás

Együttgondolkodás táncról, művészetről, „kortársságról”. Új formai kísérlet, amelyben a kortárs tánc története, illetve a tánc esztétikája és kommunikációs szótára is vizsgálat alá kerül.
Az előadásban részletek láthatók a Közép-Európa Táncszínház emblematikus darabjaiból – Horda, Tiszta föld, Tánc-Tér-Képek, Vándornaplók -, amelyeket narratív táncismereti részek kötnek össze. A társulat tagjai a sokéves oktatói tudásukat és a színházi nevelési programjaik során szerzett tapasztalataikat is felhasználták az előadás létrehozásakor. Meglepő, szórakoztatóan intellektuális, interaktív közösségi élmény.

előadók: Jakab Zsanett, Hargitai Mariann, Horváth Adrienn, Ivanov Gábor, Kovács Péter, Kun Attila, Mádi László, Wéninger Dalma

koreográfus: Kun Attila

tánckarvezető: Fodor Katalin
produkciós asszisztens: Dohy Anna
technikai munkatárs: Őri Zsófia
fény: Fogarasi Zoltán

INFO:
web: www.thaliaszinhaz.sk
email: info@thaliaszinhaz.sk
tel.: +421 55 623 36 43 / +421 55 622 58 66
jegyár: 4,-€
diákoknak: 1 -€

Details

Date:
2017-04-05
Time:
10:00 - 11:30
Cost:
€1 – €4
Event Category:
Event Tags:

Organizer

Thália Színház
Phone
00421-55-622 41 24
Email
office@thaliaszinhaz.sk
View Organizer Website

Venue

Thália Színház
Mojmírova 3
Kassa-Košice, 04001 Szlovákia
+ Google Map
Phone
00421-55-622 58 66
View Venue Website
xvideospornfree.net xvideospornfree.net xvideospornfree.net xvideospornfree xvideospornfree xvideospornfree xvideospornfree.net xvideospornfree.net xvideospornfree xvideospornfree xvideospornfree.net xvideospornfree