2024. június 13. - csütörtök
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

THÁLIA TÁNCESTEK – Inversedance: TE MEG A VILÁG

2022-11-21 @ 19:00

A Thália Táncestek vendége november 21-én 19 órakor az INVERSEDANCE Társulat lesz Fodor Zoltán társulatvezető és koreográfus Te meg a világ című produkciójával!

TE MEG A VILÁG
„Bennünk, bent, nincs részlet s határ,
nincs semmi tilos,
mi csak mi vagyunk, egy-egy magány,
se jó, se rossz.
Rejtőzz mélyre magadba! Ott
még rémlik valami elhagyott
nagy és szabad álom, ahogy
anyánk, a végtelen
tenger, emlékként, könnyeink
s vérünk savában megjelen.”
(Szabó Lőrinc – Az Egy álma)

A Társulat ezen előadásával Szabó Lőrinc munkássága előtt tiszteleg. A „Te meg a világ” című darab a költő azonos című kötetének inspirációjából fakad. Az előadás képi világa egyszerre tükrözi és bemutatja a költő ezen életperiódusában írott műveinek gondolatiságát, mindazonáltal túlmutat a szavak konkrétságán, utat adva a szabad asszociációknak is. Az előadás követni kívánja a költő viszonyrendszerekre vonatkozó hármas tematizálását, melyben az ÉN mellett helyet kap az énhez képest definiált TE, és e kettőt körülölelő környezet. Ez a hármas rendszer lehetőséget ad az egészen intim ábrázolásmódra, melyben az ÉN mint egy önmegszólítás, külső szemlélőként figyeli a TE felismert, vagy tudat alatt csapongó vágyait, elakadásait. Másik oldalról pedig a nagyvilág felől közelítve, különböző módokon ábrázolja a tömeg és egyén viszonyát, kapcsolatát. Szabó Lőrinc kérdésfelvetései bár magukban hordozzák állandó aktualitásukat, most, mikor talán változni kényszerül a világ, még nagyobb hangsúlyt kap az önelemzés, az egyén szerepe és felelősségvállalása és ily módon a társadalomban, kapcsolati hálójában elfoglalt helye.

Koreográfus: FODOR ZOLTÁN
Látvány és fényterv: FODOR ZOLTÁN
Zene: GERGELY ATTILA
Díszlet: RÁKAY TAMÁS
Jelmez: VERÉB DIÁNA SÁRA
Dramaturgia: JUHÁSZ KÁROLY
Előadja:
Chiara Alessandro, Clark David, Bonus Ortega, Bódi Bianka (Fülöp Viktor ösztöndíjas), Dowidat Sára, Petrőcz Cintia Vanessza, Yun Ju Hunang

Létrejött az Balatonföldvár Város Önkormányzata, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Nemzeti Kulturális Alap, valamint az Előadó és Alkotóművészetért Alapítvány támogatásával.
Az előadás az Inversedance Társulat és a Nemzeti Táncszínház koprodukciójában valósult meg.
Jegyár: 6€
Jegyinformáció: www.thaliaszinhaz.sk
info@thaliszinhaz.sk | tel: +421-55-623 36 43
mob.: +421-917-777 637

Részletek

Dátum:
2022-11-21
Időpont:
19:00
Esemény kategóriák:
,

Szervező

Thália Színház
Phone
00421-55-622 41 24
Email
office@thaliaszinhaz.sk
View Szervező Website

Helyszín

Thália Színház
Mojmírova 3
Kassa-Košice, 04001 Szlovákia
+ Google Térkép
Phone
00421-55-622 58 66
View Helyszín Website
xvideospornfree.net xvideospornfree.net xvideospornfree.net xvideospornfree xvideospornfree xvideospornfree xvideospornfree.net xvideospornfree.net xvideospornfree xvideospornfree xvideospornfree.net xvideospornfree