2023. december 11. - hétfő
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

„Toldi írójához elküldöm lelkemet…” – Irodalmi délután a Nemzeti Összetartozás Napján

június 4 @ 16:00

Irodalmi délután – a Nemzeti Összetartozás Napján

Időpont: 2023. június 4-én, vasárnap 16:00  órától

Helyszín: Löffler Béla Múzeum udvara, Erzsébet utca 20.

„Toldi írójához elküldöm lelkemet…” – képek Petőfi és Arany barátságából

Elmondja: Tóth Péter Lóránt, Pro Cultura Hungarica-díjas versvándor

Az előadó, irodalmi témájú előadásaival évtizede járja életvitelszerűen a Kárpát-medence és a diaszpóra magyarok lakta településeit. A kiskőrösi Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum felkérésére készített műsorában levelezések, versek, visszaemlékezések, legendás történetek repítik vissza a hallgatóságot a magyar irodalom legrövidebb ideig tartó, de legmélyebb barátságába.

A tűz és a víz találkozása, akik nem kioltották egymást, de segítették, támogatták a másikat a Parnasszusra vezető úton. Humor és mában ható gondolatok költészetről, „verscsinálásról”, tiszteletről, kölcsönös megbecsülésről és hazaszeretetről. A hatvan perces interaktív irodalmi stand up szellemi és lelki időutazás 200 évvel ezelőttre, két különleges ember nyomában.

Kettőjük egymást tisztelő és elismerő, ugyanakkor baráti élccel és pajkossággal fűszerezett kapcsolata tágabb értelmezésű üzenetet is közvetít a ma emberének azzal, hogy két teljesen más habitusú, világszemléletű és érdeklődésű ember képes volt arra, hogy megtalálja a másikhoz a kapcsot, a közös pontokat.

 

Részletek

Dátum:
június 4
Időpont:
16:00
Esemény kategória:

Szervező

Csemadok Kassai Városi Választmánya
Telefon:
+421 55 622 1312
E-mail:
titkarsag@kassacsemadok.eu
View Szervező Website

Helyszín

Löffler múzeum
Alžbetina 20, Košice
Kassa-Košice, Szlovákia
+ Google Térkép
xvideospornfree.net xvideospornfree.net xvideospornfree.net xvideospornfree xvideospornfree xvideospornfree xvideospornfree.net xvideospornfree.net xvideospornfree xvideospornfree xvideospornfree.net xvideospornfree