2024. március 13. - szerda
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

V. Szent István-napi ünnepség

2018-08-18 @ 15:00 - 17:00

Országalapító Szent István királyunk tiszteletére, a nemzeti összetartozás jegyében megrendezett ünnepség. A rendezvényt azzal a szándékkal szervezzük, hogy az év folyamán egyszer a kassai magyar szervezetek tagjai, családok, barátok és ismerősök az országalapító Szent István királyunkra emlékeznek. Akinek a szíve magyar, az eljön!

A rendezvény védnöke Csáky Pál – európai parlamenti képviselő

Helyszín és időpont: Kassa, 2018. augusztus 18. /szombat/, 15.00 ó.

Tervezett műsor:

Márai Stúdiószínpad, Timon u. – kulturális műsor.

15.00 – Magyar Himnusz, – Ünnepi beszédet mond Csáky Pál, – Köszönetnyilvánítás, díszoklevelek átadása az arra érdemes kassaiaknak, – A Csermely Kórus és a Vox Columbellae műsora Havasi József vezényletével, – Verses-énekes összeállítás az emlékezés jegyében a kassai Csemadok Őszirózsa énekegyüttes előadásában – Veszelovszky Erzsébet vezetésével, – Bemutatásra kerül Csáky Pál: „Hit és illúzió” színpadi játéka a Boráros Imre Színház előadásában, szereplők: Boráros Imre Kossuth-díjas színművész, Petrécs Anna, Tarics Péter, Borsó Ákos és Vadkerti Bálint – ez mint Csáky Pál ajándéka.

Teledom étterem, Timon u. 17.30 – az új kenyér megáldása a nagytiszteletű Orémus Zoltán református esperes és Dr. Bohács Béla görögkatolikus lelkész urak által, utána uzsonna /aperitif, gulyás, bor/, továbbá szabad program, majd a végén zárszó és a Szózat eléneklése.

Igyekszünk teret biztosítani könyvek, történelmi képek, lapok és füzetek árusítására.

Kérjük, hogy a rendezvényre előzetesen jelentkezzen be annak érdekében, hogy mindenki számára megfelelő helyet és ellátást tudjunk biztosítani. A rendezvényen a részvétel díjtalan, ám az uzsonna megrendelése az idén térítés ellenében lehetséges, ára 6 €. A zökkenőmentes előrendelés érdekében az uzsonnai szolgáltatásra jogosító belépő jegyet a CSEMADOK Kovács utca 38. szám alatti székházában lehet megrendelni és átvenni, naponta, augusztus 1-től 16-ig, 9.00 – 12.00 és 13.00 – 16.00 óra között.

Részletek

Dátum:
2018-08-18
Időpont:
15:00 - 17:00
Esemény kategóriák:
,

Helyszín

Márai Stúdió
Timonova 776/3
Kassa-Košice, 040 01 Szlovákia
+ Google Térkép
Phone
00421-55-622 58 66
View Helyszín Website
xvideospornfree.net xvideospornfree.net xvideospornfree.net xvideospornfree xvideospornfree xvideospornfree xvideospornfree.net xvideospornfree.net xvideospornfree xvideospornfree xvideospornfree.net xvideospornfree