A tüntetés szervezői között van Alojz Hlina független parlamenti képviselő. A Smer helyi politikusai még nem bukkantak fel. Egyelőre viszonylag nyugodt a hangulat, de már tojásokkal is készülnek a tüntetők. Paška lemondását követelik.

Alojz Hlina tüntetést szervezett a pöstyéni túlárazott CT-készülék megvásárlásával összefüggésbe hozott házelnök, Pavol Paška (Smer) kassai rezidenciája elé. Hlina azzal nyitotta meg a tüntetést, hogy hasonló megmozdulások lesznek az egész országban. A hangulatot egy dobos fokozza, a tömeg azt skandálja, hogy:

„Elég volt Paškából, nem kell nekünk bohzat. (Dosť bolo Pašku, nechceme frašku).

Az egyik transzparensen, amit Michal Kravčík, az ismert aktivista tart a magasba az olvasható, hogy „Košice nebudú Rašice”, ami pedig a Smer által is támogatott kassai főpolgármester-jelöltre, Richard Rašira, illetve személyének elutasítására utal.

Hlina a túlárazott CT készülékről beszélt. Ezt a készüléket a piaci árnál jóval drágábban vásárolta meg a pöstyéni kórház egy olyan vállalttól, amelynek a székhelye egy dél-amerikai adóparadicsomban van és nem mellesleg a vállalat a házelnökhöz, Pavol Paškához köthető.

Hlina után az Egyszerű Emberek parlamenti képviselője, Ján Mičovský szónokolt:

A feleslegesen kifizetett pénzt vissza kell szerezni,“ –  Hangsúlyozta Ján Mičovský Egyszerű Emberek parlamenti képviselője.

A tömeghez Daniel Lipšic a NOVA elnöke is beszélt. Ő is lemondásra szólította fel Paškát. Az Egyszerű Emberek másik képviselője, Jozef Viskupič a tüntetőknek elmondta, hogy hatalmas képmutatás egy Paškához hasonló szocáldemokrata politikustól, hogy Kassa városi parkjában épített „haciendában” lakjon. Az eddig leváltott tisztviselőket csak jelentéktelen figuráknak tartja, míg a visszaélések igazi felelősének Paškát nevezte meg. A helyhatósági választásokkal együtt népszavazást szeretnének tartani Kassán Paška személye ellen.

 (bumm.sk, aktuality.sk)