Működése takarékosabb és környezetbarátabb lesz.

Jaroslav Polaček, Kassa város polgármestere bejelentette, hogy a csarnok újra készen áll arra, hogy fogadja a szurkolókat. Mindez a jégkorongcsapat, az HC Košice szezonbeli első hazai mérkőzése előtt történt.

“A használatbavételi engedélyt, azt a lepecsételt papírt ma kaptuk meg” – mondta Polaček. Elmondása szerint a hivatalos megnyitó és az építkezés átadása október 18-án lesz.

A Steel Aréna felújítása több mint 5,7 millió euróba került áfa nélkül, és május elején kezdődött. Ez volt a legnagyobb beruházás ebbe a multifunkcionális csarnokba annak 2006-os megnyitása óta.

“A modern technológiáknak köszönhetően a Steel Aréna korszerűbb lett, és működése takarékosabb és környezetbarátabb lesz. A csarnok felújítása pénzügyi megtakarításokat hoz, több élményt a jégkorongszurkolóknak és nagyobb kényelmet a játékosoknak” – mondta Polaček.

Elmondása szerint a legfőbb előny az aréna energiaigényének csökkentése, ami gazdaságosabb üzemeltetést tesz lehetővé. A csarnok felújításának finanszírozásához 5 millió eurót a Sporttámogatási Alap biztosított. A fennmaradó több mint 700 000 eurót a Steel Arénát üzemeltető Košická aréna polgári társulás adta hozzá. A szurkolók a elsősorban a felújított szociális létesítményeken és kiszolgáló helyiségeken fogják észrevenni a változást, valamint az elsötétített tetőablakokon. A többi beruházás a hűtési technológiára és a világításra irányult.

Éves szinten az elektromos energia megtakarítását 35 százalékra becsülik. Viszont a csarnok további beruházásokra szorul.

Szitás Veronika