A kassai Thália Színház öt év alatt háromszor kapott meghívást Szlovákia legrangosabb hazai színházi szemléjére a Dotyky a spojenia (Érintések és kapcsolódások) fesztiválra. 

2015-ben Kerékgyártó István Rükverc című drámájával aratott a színház a szemlén jelentős szakmai sikert. Egy évvel később Moliére Mizantróp című szomorú vígjátékát válogatták be, de egy másik fesztiválrészvétel miatt a Thália nem tudott élni a meghívással. 2019-ben Ferdinand von Schirach világszerte hatalmas sikerrel játszott bírósági drámáját a Terrort tartották a válogatók arra érdemesnek, hogy beiktassák a programba.  Mindhárom előadást a színház igazgatója Czajlik József rendezte.

A Túrócszentmártonban megrendezett fesztivál idén ünnepli 15. évfordulóját. A rendezvény védnökségét nem kisebb személyiség, mint a színészlegenda Emília Vášáryová vállalta, aki a Thália színház több tagjának is tanára volt a pozsonyi Színművészeti Egyetemen. A Dotyky a spojenia fesztivál nevét Roman Polák 1988-as korszakos jelentőségű túrócszentmártoni Marivaux-rendezéséről kapta.

A színházi szemlére a szlovákiai színházak 2018 márciusától 2019 márciusig bemutatott produkcióiból válogattak. Ebben az évben a fő programba 14 előadás került be. A Terror nemcsak az egyetlen magyar nyelvű, de az egyetlen kisebbségi színházi előadás is, melyet meghívtak erre a rangos szakmai eseményre.

Az idei fesztiválválogatás érdekessége, hogy a kassai Thália Terrorja mellett az eperjesi Jonáš Záborský Színház Terrorja is bekerült a programba. Nem egyedülálló, hogy egy darab egyszerre több színház repertoárján is felbukkan, izgalmasan jelezve a korszellemet, rávilágítva valamilyen meghatározó problémára. Tavalyelőtt  három Anna Frank naplója alapján készült előadást láthatott a közönség, idén két Terror értelmezéssel találkozhatnak a nézők és a szakmai képviselői.

A kassai előadást június 21-én, 14.30-kor a túrócszentmártoni Szlovák Kamara Színház nagytermében láthatja a nagyérdemű.

Ferdinand von Schirach darabja azért is különleges élmény, mert a végén a nézők, mint esküdtek szavaznak arról, elítélik vagy felmentik a terroristák által eltérített repülőgép lelövésével 164 civilt megölő pilótát. A kassai előadás nagyszerű színészi alakításokat vonultat fel – Vasvári Emese, Nagy Kornélia, Varga Szilvia, Bocsárszky Attila, Habodász István és Menszátor Héresz Attila érzékeny és szuggesztív teljesítménye teszi igazán egyedivé a produkciót.

A Terror néhány nappal a túrócszentmártoni vendégszereplése után, június 25-én részt vesz egy másik fesztiválon is a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválján.