A Magyar Költészet Napját április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük, ám ez a nap a kassai Márai Sándor Magyar Tanítási Nyelvű Gimnázium és Alapiskola számára dupla ünnepet jelent, hiszen a magyar irodalom egy másik óriása, az iskola névadója is ezen a napon született.

Ennek tudatában igyekezett az iskola méltóképpen megünnepelni ezt a jeles napot. Mivel az intézmény számára nagyon fontos célkitűzés, hogy megszerettesse a gyerekekkel az irodalmat és a költészetet, ezért minden évfolyamban alkalom nyílt ezen a napon a fogékony diákok számára, hogy elmélyedjenek a költészet és az irodalom titokzatos és misztikus világában.

Az alsó tagozat kisdiákjai elhozhatták az iskolába kedvenc verseskötetüket, elmondhatták legkedvesebb verseiket, elemezték őket, sőt még illusztrációkat és leporellókat is készíthettek hozzájuk. Beszélgettek a költészet jelentőségéről, József Attila életútjáról és munkásságáról, de természetesen ugyanúgy Márai Sándorról is. A tanító nénik azért a játékról sem feledkeztek meg, játékos vetélkedőkkel bővítették a nebulók tudását, de lehetőség volt ezen kívül a versfaragás kipróbálására, a témával kapcsolatos puzzle-k kirakására, vagy megzenésített versek éneklésére is. A nap méltóságát megőrizve, de mégis szórakoztatóan és vidáman telt.

Tóth M.