Tekintve, hogy az elmúlt napokban álhírek keringtek az interneten arról, hogy a Szlovák Vasúttársaság az Eperjesi és Kassai kerületben közlekedő modern szerelvényeket az ország más területére szállította, a társaság helyreigazító nyilatkozatot adott ki:

Milyen változások történtek Kelet-Szlovákiában: 

a) Az eddig a Tátra alatt közlekedő 840 típusú, 2004-es gyártású motorvonatokat (ezek közlekednek most a Pozsony – Dunaszerdahely – Komárom vonalon), 813.1 típusú dízelegységek váltották fel, amelyek alacsonypadlósak, akadálymentes WC-vel rendelkeznek, Wi-Fi-vel felszereltek és klimatizáltak. 2017 – 2018 között készültek és a „Mravce” (Hangyák) becenév alatt ismertek.

b) A Héthárs – Kassa – Tiszacsernyő vonalról 2 darab 671 típusú emeletes villanyvonat került át Zsolnára, mivel a zsolnai vasúti csomópont felújítása miatt a társaságnak most ott van rájuk szüksége. Ezeknek helyét 2 szerelvény vette át, amelyek 2010 és 2015 között kerültek felújításra (10 kocsi). Mindegyik kocsi felújított, klimatizált, konnektorokkal, kerékpártartóval és zártrendszerű WC-vel felszerelt. Minden egységben legalább egy, információs rendszerrel, illetve Wi-Fi csatlakozási lehetőséggel felszerelt kocsi található.

Több új és felújított kocsit illetően jelenleg folyik a közbeszerzési pályázat lebonyolítása, melynek nyerteseit vélhetően 2021 januárjában fogják kihirdetni. Ennek értelmében az új kocsik majd 2022-2023 között érkezhetnek a keleti régióba.