Az önkormányzat anyagi problémákra hivatkozva már korábban jelentős mértékben csökkentette a téli karbantartási munkálatokat a városban, most pedig további lényeges szolgáltatáscsökkentést jelent be a tömegközlekedés területén.
A kassai tömegközlekedés buszjáratai hétfőtől iskolai szüneti üzemmódban fognak közlekedni.
Vladimíra Bujňáková, a Kassai közlekedési vállalat (DPMK) szóvivője szerint a változás oka a személyzeti és üzemeltetési gondokban rejlik.
Roman Danko, a DPMK igazgatója szerint: „Az ok a járművezetők egy részének nyugdíjba vonulása, illetve ideiglenes munkaképtelensége. Ezzel a lépéssel szeretnénk biztosítani a város alapellátását a tömegközlekedés terén.”
„Várjuk a helyzet javulását, idővel egyre kevesebb lesz a munkaképtelen járművezetőnk. Ezenkívül a belső autósiskolánkban több mint 20 jelentkezőnk van, akik hamarosan erősíthetik a járművezetőink sorait”- tette hozzá Danko.

Az iskolai járatok a 11, 20, 25, 26P, 29 és 31-es vonalakon közlekednek hétfőtől december 22-ig. A Kavocsánból induló iskolai járat az iskolai szüneti üzemmódban 6:57-től közlekedik, és az Állomás térről induló visszafelé tartó iskolai járat 15:22-től közlekedik majd.
Pracu Eszter