A koronavírus terjedésének megakadályozása végett Kassa és Eperjes megye vezetősége úgy döntött, hogy megszüntetik az elővárosi autóbusz-közlekedést a húsvéti ünnepekre, tehát április 10. (péntek) és április 13. (hétfő között). Rastislav Trnka, Kassa megye elnöke úgy nyilatkozott, hogy a döntés az Arriva és az eurobus társaságokat érinti és hozzátette, hogy a vírus terjedésének megakadályozása mellett az autóbuszjáratok gazdaságossá tétele is szerepet játszott a meghozatalánál.

„Tisztában vagyunk vele, még ha ez egy kis százalék is, hogy vannak olyan emberek, akiknek dolgozniuk kell az ünnepek alatt is. A közegészség védelmének érdekében azonban úgy véljük, ezalatt a négy nap alatt, módjukban áll majd az individuális közlekedés lehetőségének kihasználása.” – nyilatkozta Trnka.  

Milan Majerský, Eperjes megye elnöke hasonlóképpen azt tanácsolja az egészségügyben dolgozóknak, igyekezzenek úgy igazítani a munkaidejüket, hogy meg tudják oldani az oda való eljutást, természetesen a saját költségükön. Eperjes megyében a döntés négy társaságot is érint: SAD Prešov, SAD Humenné, SAD Poprad, Bus Karpaty.

Forrás: Kassa megye