Augusztus 31-én átadják a Szepsi úti körkereszteződést az autós forgalomnak, a villamosoknak azonban várniuk kell. Az átadás dátumát tegnap jelentettebe Martin Petruško (Smer) polgármester-helyettes, azt azonban nem árulta el, konkrétan mikor indulhat meg a villamos közlekedés, csak annyit, hogy 30-tól 60-napig tarthatnak az adminisztrációs eljárások, majd hozzátette, mindent megtesznek a várakozási idő csökkenésének érdekében. Ezek alapján körülbelül októberben térhetnek vissza megszokott útvonalaikra, tehát Štúr utcai bíróságoktól a Szepsi úti nagykereszteződésig terjedően.

szerkesztő: Filip Orsolya

Az Eurovia cég kijelentése szerint már minden tervezett sínpárt sikerült lefektetni. Jelenleg csak a felszíni munkálatok és az aszfaltozás folyik. Hozzátették, hogy szerintük nem kellene történnie olyan komplikációnak, amely hatással lehet az átadás tervezett dátumára. Emellett a magisztrátus kérésére az SNP sugárút és a Szepsi út járdáit, illetve magát az úttestet is felújítják. Ezek a munkálatok a városnak 1,6 millió euróba kerülnek. A város vezetősége a magisztrátustól az amfiteátrumig vezető szakasz befejezésével július végéig számol, augusztusban pedig már az SNP sugárút is kész lehet.

A Žižkova utcától a Tarcai utcára való letérőig húzódó útszakaszt már e hónap végén átadják. Továbbá, a lakosok kérését teljesítve jelzőlámpa került a járási bíróság épülete mellé a Štúr utcában, éppen a járda közepére. Emellett kerül oda egy villamosmegálló, valamint természetesen gyalogosátkelő is.

A lakosok továbbá arra is panaszkodtak, hogy a Spoločenský pavilón és a Komenský utcában folyton megáll az esővíz az úttesten. Petruško ez ügyben megszólította a magisztrátus közlekedési osztályát a probléma minél hamarabbi megoldására kérve őket.

Forrás: Korzár Košice