Az elmúlt hetekben több panasz is érkezett a város lakosaitól, miszerint az egyes helyeken felállított ruhás konténerekből vidáman halásszák a ruhákat bizonyos társadalmi rétegek tagjai. A konténerekért felelő Ekocharita szervezet ezért most úgy döntött, lezárja őket. Ez a döntés összesen 9 konténert érint a Téhányi lakótelepen.

A konténerek tartalmának eltulajdonítása mellesleg bűncselekménynek minősül, ám az alábbi képen látható embereket ez nyilvánvalóan nem tartotta vissza.

 

 

 

 

 

 

A konténerek eredeti céljukat tekintve arra szolgálnak, hogy az emberek belehelyezzék a már általuk nem használt ruhákat és cipőket, hogy azok majd  a kassai jótékonysági szervezetekhez, illetve kutyamenhelyekhez kerüljenek. A fennálló helyzet kapcsán a lakosok arra a véleményre jutottak, hogy a konténereket hasznosabb lenne valahol a központban elhelyezni, ahol nagyobb ellenőrzés alatt állhatnának. A városrész polgármestere, Miloš Ihnát azonban nem értett ezzel egyet.

Minden konténeren megtalálható az Ekocharita non-stop működő telefonszáma, így a lakosok értesíthetik őket, ha már megteltek, illetve, ha valaki annak a tanúja, hogy éppen ruhákat szednek ki belőle.

A képen látható jelenség sajnos nem egyedülálló Kassán, ahogyan az egész országban sem. Egyedüli megoldásként eddig a (szemét)tárolók kulccsal történő elzárása vált be.

Forrás, borítókép: Košice:dnes