December 12-én a Kassa és Eperjes megyében közlekedő elővárosi autóbuszok menetrendje is megváltozik – ezt igyekeztek úgy megalkotni, hogy jobban kiszolgálja az utasok igényeit. Összeállítása során a vasúti és autóbusz-társaságok szakértőivel való egyeztetés mellett Kassa megye számára fontosak az utasok és a helyi önkormányzatok véleményei is. Az Arriva Nagymihály és az eurobus társaságok új menetrendjeit itt és itt lehet megnézni.

Ami a zempléni térséget illeti, főleg Hór, Pálóc, Szobránc, Tibaváralja és Dúbrava községek között lehet számítani jobb összeköttetésre.

Ahogyan azt Radovan Hužvík, az IDS Kelet társaság végrehajtója elmondta, az autóbusz járatokat megpróbálták a vonatokhoz igazítani. Ezt konkrétan Bánócon, Nagymihályban, Isztáncson, Bodrogszerdahelyen, Perbenyikben és Tőketerebesen sikerült megvalósítani. A tőketerebesi terminál építési munkálatainak következtében az autóbuszokra a Komenský utcában kell majd felszállni, az autóbusz pályaudvar mellett.

Zemplénben emellett az alapiskolákat látogató diákokra is gondoltak, hogy könnyebb legyen számukra a közlekedés, főleg Harapás, Sárosrőcse, Tusa, Szécsudvar és Újhely településeken. Ezen kívül Céke és Kásó községek lakosai is egyenes reggeli járatot kapnak Tőketerebesre.

Ami Kassa környékét illeti, meghatározásra került a várakozási idő a Szepsibe érkező vonatok késését, valamint a vonatok számának növelését illetően. Az autóbuszjáratok a Severná megállón keresztül fognak haladni a városban. Emellett Hernádszentisvánban is a vonatokhoz igazítják a járatokat hétvégente.

A Szepességben megváltoznak a lőcsei buszmegállók nevei, valamint a város jobb összeköttetést kap az Iglóról induló és érkező vonatokhoz is.

Gömörben a Rozsnyóról induló és érkező vonatok kapnak jobb autóbusz összeköttetést, valamint a Rozsnyó, Oláhpatak, Krasznahorkaváralja és Csetnek települések között közlekedő járatok is könnyebben elérhetőek lesznek. A nyári szezonban pedig Dobsina is jobb összeköttetés kap Imrikfalvával és Hollópatakkal.

Ezen kívül az egész megye területén sor került néhány járat korlátozására is, ám ezeket kevés utas használta. Megszüntetésük így nem lesz negatív hatással a közlekedés minőségére.

Rastislav Trnka, Kassa megye elnöke azt reméli, hogy a menetrendbeli változtatások még vonzóbbá teszik majd a tömegközlekedést az emberek számára és többen fogják választani az autó helyett.