Különleges operációt hajtottak végre a kassai orvosok. Egy harminc éves férfinek, akinek a koponyája egyharmada hiányzott sikerült új életet adniuk. A koponyája hiányzó részét személyre szabott titánimplantátummal helyettesítették.

Juraj élete másodpercek alatt dőlt össze: Csehországban egy építkezés  során többméteres gödörbe  esett. Súlyos koponya sérülést szenvedett. Operációk sorozata vette kezdetét, de  egyre rosszabbul lett. A család a médiákból tudta meg, hogy Kassán különleges titánimplantátumokat készítenek, így jutottak el az életmentő csapathoz. Juraj nem tudta ellátni magát és beszélni sem tudott, ám a műtét mindent megváltoztatott:

Juraj Stopka, páciens:
,,
Amikor reggel felkelek  egyedül megyek wc-ére és meg is mosakodom.”

A beszédközpont komolyan megsérült, ezért a férfi már ugyan sosem fog tisztán beszélni, viszont kommunikál és a  mozgásképessége is egyre jobb. Egyedül megy fel a lépcsőn. Órákig tartott, amíg a koponya egyharmadát pótló titánimplantátumot behelyezték. Az operációt követően Juraj agya egyre gyorsabban regenerálódott.

Andrej Jenča, sebészeti specialista:
,,
Általában három évig tart a regeneráció, viszont hogy ez három hónap alatt sikerül, álmomban sem merte gondolni!”

Komoly csapat dolgozott az implantátum gyártásánál, a beteg  sérült  koponyáját hajszálpontosan le kellet modellezni ahhoz, hogy beilleszthessék. A kassai tudósok a modelleket  3D-s nyomtatón nyomtatják műanyagból. Egy személyreszabott titánimplantátum ára 7 000 -32 000 euró között mozog. A műtét költségeit a betegbiztosító állta.