Tőketerebesen razziáztak a rendőrök, melynek során egy szexuális kizsákmányolás formájában elkövetett emberkereskedelmez kapcsolódó bűncselekményt sikerült felderíteniük. A bevetés során két személyt, egy 20 éves Karol és egy 23 éves Vladimír nevezenú férfit tartóztattak le.

Ahogyan arról a rendőrség a közösségi médiában tájékoztatott, az eddigi információk alapján a férfiak idén januárban csábítottak magukhoz két fiatal nőt (18 és 20 éves korúakat) a tőketerebesi romatelepre. Az egyik áldozat 18 a másik 20 éves. Ezt követően erőszakkal fenyegetve hónapokig szexuális szolgáltatások elvégzésére kényszerítették őket, mindezt napi szinten egészen augusztusig. A rendőrség további elmondása szerint a klienseiktől 15-30 eurót kellett elkérniük, amit aztán a fogvatartóiknak kellett adniuk. Az elkövetők az így megszerzett pénzt alkoholra és cigarettára költötték. Az áldozatok többször is megpróbáltak elmenekülni, azonban mindig rájuk találtak. Ezt pedig verés és további prostitúcióra való kényszerítés követte.

Amennyiben az emberkereskedelem bűncselekményével vádolt két férfi bűnössége beigazolódik, négytől tíz évig terjedő börtönbüntetést kaphatnak.

Forrás, borítókép: rendőrség