2023. november 30. - csütörtök
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Határon átívelő kerékpártúra /Kassa – Budapest/

2021-08-16 @ 00:00 - 2021-08-20 @ 00:00

A határon átívelő vándortúrák különböző városokból indulnak és minden kerékpáros csapat augusztus 20-án, az államalapítás ünnepén érkezik meg Budapestre. A vándortúrákon részt vevőknek jelképes részvételi díj fejében túravezetést, egészségügyi és technikai felügyeletet, szállást és étkezést (reggeli hidegcsomag, nap közbeni frissítők (víz, gyümölcs) és esti meleg étel) biztosítunk. Maximum 15 kg / egy hátizsáknyi holmit hozz magaddal, amire feltétlenül szükséged lesz. A bukósisak kötelező, naptej is legyen nálad!
A túrához csatlakozhatsz csak egy-egy napra, vagy néhány szakaszra is. Ha minimum 3 napra velünk tartasz, a túra végén, az augusztus 20.-án este ajándék szállást biztosítunk neked a Budapesten a záróünnepség után

A részvétel az éppen hatályos járványügyi szabályzásnak megfelelően lehetséges. !!!
Indulás: augusztus 16., Kassa

Útvonal (ezekben a városokban csatlakozhatsz is, ha nem tekered végig az egész túrát):
Kassa – Sárospatak (67 km)
Sárospatak – Polgár (96 km)
Polgár – Eger (94 km)
Eger – Hatvan (90 km)
Hatvan – Budapest (74 km)
TEKERJ ÁT VELÜNK A HEGYEKEN!

Az érseki és püspöki székhelyű Kassa túránk Szlovákiából kezdődő kiindulópontja. Átérve Magyarországba megmászva az Északi Középhegység vonulatait a Zemplénen leereszkedve érünk be Sárospatakba. A Tokaji Furmint, Tokaji Hárslevelű és a Tokaji Sárga Muskotály termőterületein haladunk át a meseszép Tokaj-Hegyalján. A vulkanikus altalaj, a napsütötte déli lejtők és a Tisza és Bodrog folyók által meghatározott mikroklíma kedvez az aszú kialakulásának, így a Tokaji Aszú világhírének. A „ki nem hagyható” borkóstolás után próbálunk magabiztosan tekerni a kanyargós Tisza mellett haladva. A folyó árterén gurulva feledhetetlen természeti helyszíneket érintünk. Mezőkövesd felé véve az irányt érünk be Dobó István városába, Egerbe. Szinte megszólal a történelem, az egri vitézek élete mellettünk, a hatalmas vár tereiben. A Mátra lankái mellett felugrunk a híres hegyvidéki üdülőhelyre Mátrafüredre a vízimalmok, kilátók és források mekkájába. Majd Gyöngyösön és Hatvanon átgurulva Gödöllőre érkezik csapatunk, Erzsébet királyné kedvenc nyaralóhelyére a Grassalkovich-kastélyba, mely más néven a Gödöllői Királyi Kastély. Érintve az isaszegi csata színhelyeit, hosszú bevezető úton érkezünk be a fővárosba.
Covid-19 info:
A rendezvényt a mindenkor hatályos törvényi szabályozások szerint tartjuk meg. A helyszínen be kell mutatni a védettségi igazolványt vagy egyéb hitelt érdemlően bizonyító erejű igazolást az oltás megtörténtéről.

 

Részletek

Kezdés:
2021-08-16 @ 00:00
Vége:
2021-08-20 @ 00:00
Esemény kategória:
xvideospornfree.net xvideospornfree.net xvideospornfree.net xvideospornfree xvideospornfree xvideospornfree xvideospornfree.net xvideospornfree.net xvideospornfree xvideospornfree xvideospornfree.net xvideospornfree