2024. június 16. - vasárnap
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

La Mancha lovagja

2014-10-22 @ 18:00 - 19:00

A miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium Magis kórusának zenés színpadi produkciója

Időpont: 2014. október 22. – 18:00
Helyszín: Thália Színház

A Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium Magis kórusa az iskola meghatározó csoportja. Már csak azért is, mert a 9-12.-es évfolyamok majd’ egyharmada – több mint 80 fő – a tagja. A Magis kórus tagjai az éneklés mellett kétévenként színre visznek és bemutatnak egy-egy új zenés játékot, amely történetében fontos értékeket hordoz, üzenete a ma emberének szól, erkölcsi szempontból értékadó, és zenéjével ráhangol az értékközpontú gondolkodásra. Előadásukban így tanúságtétel, éneklés, színpadi alkotás és szolgálat egységet alkot, és elsősorban a misszió a cél.
Don Quijote története közismert, mára már meghódította a világot. Az idős lovag hőstettei, erényei a mai világban is aktuálisak, küzdelmei tanulságosak.

A projektmunkában létrehozott előadás a gyerekek kreativitására, együttműködésére, táncos koreográfiáira, színpadi megoldásaira épül.  A főszereplők számára a hősök megformálása nem ’alakítás vagy színpadi produkció’, hanem egy-egy élethelyzet átélése, az ott megélt érzelmek, hatások tudatosítása és felhasználása a darab további részeiben – vagy akár egyéni életük során. A mellettük megjelenő csoportok – a börtön lakói, a ’börtöntöltelékek’ és a kocsmában idejüket töltő emberek, a ’kocsmatöltelékek’ – az eredeti műben is jelen vannak, de a kórus által létrehozott produkcióban a ’műhelymunkák’ eredményeként nagyobb hangsúlyt kapnak.  E csoportok színpadi szereplésének köszönhetően válik teljessé a főhős, Don Quijote küldetése, akinek halála éppen abban nyer értelmet, hogy ezek a sokat próbált és sokat szenvedett emberek végül – éppen elbukásával párhuzamban – meghallják és meg is értik üzenetét:
„Ha vágyad nem elérhető,/ de látod a távoli célt,/ a hited, csak az vezet tovább,/ s megnyílik a csillagos ég!”

forrás: www.thaliaszinhaz.sk

Részletek

Dátum:
2014-10-22
Időpont:
18:00 - 19:00
Esemény kategóriák:
,

Szervező

A miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium

Helyszín

Thália Színház
Mojmírova 3
Kassa-Košice, 04001 Szlovákia
+ Google Térkép
Phone
00421-55-622 58 66
View Helyszín Website
xvideospornfree.net xvideospornfree.net xvideospornfree.net xvideospornfree xvideospornfree xvideospornfree xvideospornfree.net xvideospornfree.net xvideospornfree xvideospornfree xvideospornfree.net xvideospornfree