2024. március 9. - szombat
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Milyenek a magyarok?

2017-09-22 @ 18:00 - 20:00

€4 – €9

Rendező: Czajlik József

Bemutató: 2017.09.14.

Dramaturg: Forgács Miklós
Díszlettervező: Fodor Viola m.v.
Jelmez: Őry Katalin m.v.
Térkép: Magyar Béla m.v.
Zenei vezető: Lakatos Róbert
Mozgás: Bocsárszky Attila
Korrepetítor: Dégner Lilla

Milyenek is a magyarok? Kevés beszédű, magányos cowboyok és kocsmai hencegők. Lepedőakrobaták és sámlin reszkető Gedeon bácsik. Hátrafelé nyilazók és cekkerben bontott csirkét cipelők. Alkoholisták. Dehogy alkoholisták, csak megisszák a magukét. Folyton panaszkodók és forrófejűek. Pacalevők és pizzafalók. Asztalsarkon búsongók, akik párszor az asztalra csaptak, és beleremegett a történelem. Valamikor nagyon tudtak focizni, most nagyon tudnak rá emlékezni. Ha meg akartak halni, mindig lerántottak magukkal egy törököt is. Ez az útikönyv elkalauzol a földönkívüliek ismerős birodalmába, kiderül belőle, hol húzódik a belga-magyar határ, kitalálták-e a magyarok az ideális társadalmat, igaz-e, hogy minden magyar tud atombombát gyártani és lóháton állva hatos fogatot hajtani. Ha valaki az előadás láttán nem tudja, sírjon vagy nevessen, nyugodtan tegye egyszerre mind a kettőt.

Az előadás Lackfi János két nagysikerű kötetétből: a Milyenek a magyarok és a Milyenek még a magyarok című karcolatgyűjteményekből készült. A könnyed, játékos, groteszk humorú magyar jeleneteket szigorúan magyaros dallamok keretezik. A magyar slágereket Lackfi János a témához kapcsolódó dalszövegátirataiban hallhatja a magyar és nem magyar közönség.

Szereplők

Dégner Lilla, Latócky Katalin, Rab Henrietta, Varga Lívia, Varga Szilvia
Illés Oszkár, Nádasdi Péter, Ollé Erik, Szpisák Gyula m.v.

Details

Date:
2017-09-22
Time:
18:00 - 20:00
Cost:
€4 – €9
Event Category:
Event Tags:

Organizer

Thália Színház
Phone
00421-55-622 41 24
Email
office@thaliaszinhaz.sk
View Organizer Website

Venue

Thália Színház
Mojmírova 3
Kassa-Košice, 04001 Szlovákia
+ Google Map
Phone
00421-55-622 58 66
View Venue Website
xvideospornfree.net xvideospornfree.net xvideospornfree.net xvideospornfree xvideospornfree xvideospornfree xvideospornfree.net xvideospornfree.net xvideospornfree xvideospornfree xvideospornfree.net xvideospornfree