Az Európa Kulturális Fővárosa címet már Kassa elnyerte, így most a sport irányába kacsintgat a város. Idén az Európa Sportvárosa 2016 címért pályázik.

Az sportesemény logóját a már hatodik alkalommal megrendezett gálaesten mutatták be, melyen ünnepélyes keretek között kihirdették a Kassa Sportszemélyisége közvélemény-kutatás eredményét is.

„A logó alapmotívuma egy futó, amely jelképezi a projekt fő gondolatát, tehát a sport irányába terelni a város lakosságát minden korosztályban. A logó sokszínűsége és a választott betűtípus a sikeres 2013-as évet idézi, amikor Kassa Európa Kulturális Fővárosa lett. Ugyanazokat a színeket használták, mint az előző logónál is. Mivel a logó tervezetét jóváhagyták, így az már használható a projekt iratain, bemutató anyagain és a szuveníreken is,“ – mondta Jozefína Jarošová, a városi önkormányzat kommunikációs bizottságának munkatársa.
csm_Kosice_2016_logo_d679de54bb

A nyertes logót 2015. január 26-án választotta ki a szakbizottság, miután meghirdették a pályázatot, ahova a grafikus terveket kellett benyújtani. A versenyben a négy jelölt közül csak ketten vettek részt.

„Kelet-Szlovákia legnagyobb városa már így is a sport városa, de ennek az előkelő címnek a megszerzésével megmutathatjuk Európának, hogy Kassa egész évben sportol, továbbá több gyermekkel, családdal és idősebb lakossal is megszerettethetjük a sportok, a sportolás és az egészséges életmódot,” – mondta a bizottság elnöke, egyben a város főpolgármester-helyettese, MUDr. Renáta Lenártová.

A város vezetősége még a 2014-es év végén benyújtotta hivatalos jelentkezését az Európai Sportfővárosok és városok Szövetségenek (ACES Europe), amely már 12 éve működik az Európai Únió részeként a sportok területén.

 

Forrás: kosice.sk