Nőtt a kassai Thália Színház látogatottsága az idei évadban, ennek ellenére továbbra is anyagi gondokkal küzdenek. A vezetés mindent elkövet azért, hogy a hiányt, a nézők ne érezzék meg. A teátrum az évadot, idén először családi nyílt nappal búcsúztatta. Egész nap játékokkal és kézműves foglalkozással várták a kicsiket és nagyokat. Az érdeklődők betekinthettek a kulisszák mögé is. Kiderült az is, hogy az új évadban milyen lesz a repertoár.

Czajlik József, Thália Színház, igazgató.: A darabok úgy rendeződnek, hogy van két populáris egy klasszikus és egy alternatív. A két populáris mű egyike a Chorus line című musical, amit a Budapesti Színház és Film Intézettel közösen készítünk el – ez lesz az első bemutató.

 

Forgács Miklós, Thália Színház, dramaturg.:
Negyvenöt év után ismét egy reprezentatív előadást kínálunk ez pedig Molnár Ferenc Lilioma lesz, ami az egyik legismertebb, leghálásabb , közönség által az egyik legkedveltebb darab, a követőző darab Czajlik József igazgató által rendezett Kerékgyártó István, Rükverc című darabja. Az évad záró előadása pedig egy francia kellemes fanyar, bájos operett lesz a Ne bánts virág.

A teátrum vezetése sikerként könyvelte el az előző évadot melynek egyik legsikeresebb darabja a Portugál volt. Viszont továbbra is anyagi gondokkal küzdenek. A Kassa Megyei Önkormányzattól kapott támogatás, a színház rezsi- és bérköltségeit sem fedi teljesen, így a produkciók gyártására már egyáltalán nem jut pénz. Olyan is előfordul, hogy a darabokban közreműködő kreatív szakmunkaerő áron alul vállal munkát a színháznál. A hiányt a továbbra is jegy bevételből és pályázati támogatásokból próbálják majd pótolni.