Előrelépés történt Kassa sport életében, a városban ugyanis két nagyszabású projekt is zajlik. A futball aréna munkálatai a tervek szerint már idén befejeződnek, ezen kívül egy labdarúgó akadémia kiépítése is folyamatban van. Mindkét projekt a magyar befektetőket képviselő Slovak Sport Development társaság finanszírozásával jön létre.

A kassai futball klub számára nagy előrelépést jelent a futball aréna kiépítése, melynek munkálatai a terv szerint haladnak. A beruházás, amely 2019-ben indult el, idén március végén befejeződik, az aréna átadására pedig áprilisban kerül majd sor. A stadion elkészültével a férőhelyek száma a jelenlegi csaknem hatezerről tizenháromezerre fog bővülni. A komplexum ezáltal megkapja az UEFA 4- es számú besorolást, ami lehetővé teszi, hogy a 2025-ös ifjúsági európa bajnokság mérkőzéseit Kassán szervezzék meg.

Nemcsak az aréna projektje halad előre. A kassai futball klub jövője szempontjából kulcsfontosságú a futball akadémia kiépítése, melynek célja az utánpótlás biztosítása. A központ több mint 300 gyermek képzéséhez járul majd hozzá. A beruházás 6 darab pályát tartalmaz, ebből egy center pálya, összesen 4 darab füves és 2 darab műfüves pálya. Ezen kívül a terv része egy központi épület, valamint egy fedett csarnok kiépítése.

Az új beruházások motivációt jelentenek a régió fiatal sportolói számára, hogy ne hagyják el szülőföldjüket. Geri Ádám, az FC Kassa igazgatója szerint a Kelet-szlovákiai régió egy kiaknázatlan terület, melyben rengeteg lehetőség rejlik. Jelenlegi céljuk a tehetséges gyermekek felkarolása és esetleges sport karrierjük támogatása. 

Az akadémia és az aréna kiépítése csupán a kezdete egy hosszútávú szlovák-magyar együttműködésnek a sport területén. A projekteket várhatóan újabb beruházások fogják majd követni. Szabó Tamás, a Slovak Sport Development ügyvezető igazgatója szerint maguk a beruházások és a kassai labdarúgásban való szerepvállalás csupán az első lépés. A magyar partner tervei között szerepel az együttműködés több sportágra való kiterjesztése és az ország további régiói felé való nyitás.