Kassa városa arra kéri a lakosokat, hogy a közelgő halottak napjával kapcsolatos temetőkben tett látogatások során ügyeljenek a járványügyi intézkedések betartására. A magisztrátus a legnagyobb forgalommal szombat és hétfő között számol.

Ennek okán meghosszabbítják a Köztemető és krematórium nyitvatartási idejét is – szombattól három napon át reggel 7:00-tól este 22:00-ig lesznek látogathatóak. Ezen kívül megerősítik a temetők irányába közlekedő városi autóbusz-járatokat: a 12-es, 16-os és 33-as járaton nagyobb kapacitással rendelkező autóbuszok fognak közlekedni. Továbbá, sűrűbben fog közlekedni a 33-as járat, valamint rendkívüli menetrend szerint fog haladni a Köztemetőt több városrésszel összekötő 54-es járat. További információ a Kassai Közlekedési Vállalat weboldalán érhető el.

A temetőknél emellett a lakosok fokozottabb rendőri jelenléttel is számolhatnak.

„A sofőröket a parkolási lehetőségekről fogjuk tájékoztatni, de ezzel együtt, az esetleges lopások megakadályozása érdekében ügyelni fogunk a parkoló autókra is. A látogatókat szükség esetén figyelmeztetjük majd a jelenleg érvényben levő járványügyi intézkedések betartására.” – derült ki Slavomír Pavelčák, a városi rendőrség vezetőjének nyilatkozatából.

A rendőrség továbbá figyelmezteti a sofőröket, hogy fordítsanak nagyobb figyelmet a gyalogosokra és más, motor nélküli járművek használóira.

Forrás: Korzár