Új hagyományt teremtve, a Három királyok futóversenyének második évfolyamát rendezik meg Kassán. Természetesen nem királyok állnak a rajthoz, ezt foglalkozásra, nemre, nemzetiségre, korra való tekintet nélkül bárki megteheti, akinek az egészségi állapota megengedi, és a hosszú ünnepnapok után szükségét érzi a mozgásnak, a testi felüdülésnek.

A futóversenyt természetesen a Három királyok Napján, azaz kedden rendezik meg, melyre már előzetesen is több mint 350-en bejelentkeztek – köztük maga a város főpolgármestere, Richard Raši is. A verseny tíz kategóriában zajlik, és minden kategóriában az első három helyezettet díjazzák. Az ünnepélyes eredményhirdetéskor tombolát is húznak, melyben minden versenyzőnek esélye van nyerni, ha a szerencse istenasszonya rákacsint.

A Három királyok futóverseny tehát január 6.-án 15.00 órakor rajtol Kassa Fő utcáján, az Immaculáta szoborcsoport elől, ami egyben a célba érés pontja is lesz. A valamivel több, mint 5 km-es kijelölt futópálya az óváros területén halad. Az egész verseny két kör megtételéből áll. Az első kör a rövidebb, ez az Immaculátától a Fő utcán lefele az Alsó kapuig vezet, ahol a versenyzők befordulnak a Fő utca másik ágára és visszafutnak az Immaculatához.A második kör útvonala az Immaculától a Fő utcán a Szent Erzsébet főszékesegyházig vezet, ahol a futók bekanyarodnak az Erzsébet utcára, majd innen a Vársánc utcát érintve újra kijutnak a Fő utcára, ahol száz méter után befordulnak a Harang utcára. Innen a Malom utcára érnek ki és ezen végig futva eljutnak a Városi parkba, melynek a külső járdáján végig futva eljutnak a Tátra alatti utcára, innen a Štefánik utcára, majd befordulnak a Víz utcán át a Fazekas utcára, ahonnan visszaérnek a Malom utcára. A Malom utcáról a dóm felé haladva kiérnek a Fő utcára és itt jobbra kanyarodva már csak kétszáz méter van hátra az Immaculátaig, a célig.

A Három királyok kassai futóversenyt a várossal együttműködve a Kassai Műszaki Egyetem Akademik Tájékozódási Futóverseny Klubja rendezi.

/szaszák/