Kellően felkészültek az elkövetkezendő téli szezonra – állítják a Kassa megyei útkezelők. A Kassa Megyei Önkormányzat 1918 kilométernyi másod- és harmadosztályú út karbantartását végzi, és a Szlovák Közútkezelő Társasággal, valamint a Nemzeti Autópálya Rt.-vel kötött szerződés értelmében további 264 kilométernyi első osztályú útszakaszért is felel, melyek a Nagymihályi, Rozsnyói és Tőketerebesi járásokban találhatóak.

A téli szezon november 1-jén kezdődik és március 30-ig tart. A gyakorlat azonban azt mutatja, hogy az időjárási viszonyok miatt gyakran módosulnak az említett időpontok. Az elmúlt években is többször kellett november előtt beavatkozniuk az útkezelőknek. Jelenleg 25 000 tonna szóróanyag van raktáron, amit szükség szerint pótolnak, továbbá rendelkezésre áll 165 nehézgép, többnyire hókotrók, traktorok, teherautók és szóróautók, melyek munkáját az öt területi diszpécserközpontból koordinálják. Ezek további feladatai közé tartozik, hogy naponta legalább négy alkalommal jelentést tegyenek a közútkezelőség központi diszpécserszolgálatának az aktuális időjárási viszonyokról és az utak állapotáról.

Az útkezelők arra kérik a sofőröket, legyenek óvatosak és körültekintőek a téli szezonban. Egyben felhívják a figyelmet a téli gumiabroncsok használatának fontosságára. Probléma esetén a +421/55 39 59 000 telefonszámon lehet felvenni a kapcsolatot a diszpécserközpontokkal.

(mmi)