A késések az utóbbi időben sajnálatos módon a vonatközlekedés szerves részévé váltak. Ennek hátterében leggyakrabban a vonalon történő javítási munkálatok, különféle balesetek, kedvezőtlen időjárás, illetve technikai gondok állnak. Ha egy utas olyan belföldi járatot vesz igénybe, amely 15 percet vagy annál többet késik, illetve valamilyen oknál fogva egyáltalán nem indul útnak, ellehetetlenítve ezáltal az utas lehetőségét az átszállásra, az adott személynek számos joga van, amelyeket a vasúttársaságnak biztosítania kell. Ilyen például a jegyek visszaváltása vagy bizonyos összegű kártérítés kifizetése.

Ezen kompenzációknak viszont megvannak a maguk feltételei. Az utasnak elsősorban igazolást kell kérnie a kialakult kellemetlenségről a vonaton vagy a jegypénztárban. Ha az adott személy nem kíván tovább utazni, akkor lehetősége van visszaigényelni a teljes menetdíjat vagy annak egy részét. Abban az esetben, ha szeretné tovább folytatni az útját, akkor az adott állomásról felár nélkül, akár magasabb típusú vonattal vagy magasabb kocsiosztályon is biztosítják az útját, ha az utolsó lehetséges csatlakozásról van szó, amely a célállomáshoz vezet.

Ha az utas késés esetén vissza szeretne térni a kiinduló állomásra, a vasúttársaság a következő vonattal ingyenesen visszaszállítja oda, ezen felül igényelheti a menetdíj teljes visszatérítését is. Az EuroCity vagy SuperCity vonatok 60 percet meghaladó késése esetén az utas a kifizetett EuroCity felár összegének megfelelő kártérítésre jogosult; a SuperCity vonatok esetében ez az összeg 2 euró.

Ha kimaradás, késés vagy csatlakozás lekésése miatt az utas nem folytathatja útját ugyanazon a napon, a Szlovák Államvasutak (ZSSK) biztosítják a kialakult költségek megtérítését, amelyek közé tartoznak például az utast váró személyek tájékoztatásával kapcsolatos költségek, a szállodai elhelyezés költségei 20 euróig, az egyéb tömegközlekedési eszközök vagy taxi (amennyiben nem áll rendelkezésre tömegközlekedés) igénybevételének költségei legfeljebb 10 euróig, amennyiben a visszatérítés teljes összege nem haladhatja meg a kifizetett menetdíj összegét.

A költségvisszatérítés bármelyik ZSSK jegypénztárban, írásban vagy postai úton, az utas személyes adatainak, a kompenzációs igény tárgyának és okának feltüntetésével, valamint az eredeti jegyek átadásával történhet, legfeljebb 12 hónappal a jegy érvényességének lejárta után.
Pracu Eszter