Tegnap, január 20-án evakuálni kellett a Moyzes utcai Egészségügyi Középiskolát, tekintve, hogy egy irritáló gáz terjengett a folyosón. Az épületben tartózkodó diákok a gáz hatására rosszul lettek, ezért a mentőket is riasztani kellett.

A helyszínre tíz, létrával felszerelt tűzoltó is érkezett, akik a bevetés során megállapították, hogy az épület második emeletén egy ismeretlen eredetű irritáló anyag szivárgott ki. A diákok szem- és szájcsípésre panaszkodtak, részüket még a mentők kiérkezése előtt evakuálták az iskola alkalmazottai. A mentőautókban összesen hét diákot kellett ellátni, akik belélegezték a gázt. Őket elsősegélynyújtásban részesítették, az épületet pedig kiszellőztették.

A jelenleg ismert információk alapján az egyik diák elismerte a könnygáz használatát, amit a kiérkező rendőröknek is bevallott. Az iskola vezetése csak annyit közölt az esettel kapcsolatban, hogy vizsgálat alatt áll.

„Az egyik iskolába mentőegységeket riasztottak, mivel annak területén szúrós szag terjengett. A tűzoltók nem tudták igazolni a veszélyes anyag jelenlétét. A diákoktól azt tudtuk meg, hogy valaki könnygázt permetezhetett. Egy személyt a rendőrségre kellett vezetni a további intézkedések elvégzése végett. A rendőrség közveszélyeztetés bűncselekményének ügyében indított büntetőeljárást.” – nyilatkozta Lenka Ivanová kerületi rendőrségi szóvivő.

Forrás: Korzár, borítókép: megamix.sk