Az üzemeltető olcsóbb jegyárakat ígér

Bővül a kínálat a vasúti személyszállításban. A RegioJet után még ez év folyamán a Leo Express is rendszeres járatot indít a Prága-Kassa vonalon.
Petra Valentová,a cseh magán vasúti közlekedési vállalat, a Leo Express részvénytársaság kommunikációs menedzsere megerősítette, hogy 2014. december14-én indítják a Kassa – Prága járatot. A Kassáról induló vonat az éjszakai órákban hagyja majd el az állomást és hajnalban érkezik meg a cseh fővárosba, Prágába.
A menetrendet taktikai okokból csak annak végleges jóváhagyása után teszik közzé. A Leo Express illetékesei úgy vélik, hogy az egyre erősödő konkurenciának köszönhetően jelentősen csökkennek majd a jegyárak. „Járatunk az éjszakai órákban indul majd Kassáról, amivel az éjjeli buszjáratok utasainak szeretnénk kényelmesebb, gyorsabb és kedvezőbb árú, vonzó alternatívát kínálni“ – árulta el Valentová.
Hasonlóan mint Csehországban a Leo Express Szlovákiában is a svájci gyár Stadler vonatait üzemelteti majd. Ezek a Flirt szerelvények könnyű alumínium konstrukcióval és öt vagonnal rendelkeznek. Az utazó közönséget három utasosztály várja. Az „Economy” osztályon 212 hely, a „Business“ osztályon 19 hely, míg a legmagasabb szintű „Premium“ osztályon 6 hely lesz. A szerelvényen a gyerekkocsik számára öt, míg a mozgáskorlátozottak kerekesszékei elhelyezésére két helyet alakítottak ki.