A Veszprémi futam után a hétvégén Kassán folytatódott a Magyar Országos Rallye Bajnokság, ami mind a magyar, mind a szlovák pilótáknak izgalmakkal teli, szoros versenyt hozott a jubileumi, 40. Kassa-Rally-n. A szoros élmezőnyben, kitűnő versenyzéssel a Hercig-Bacigál páros lett a legeredményesebb. Igaz ugyan,hogy szombaton csak az utolsó szakaszon álltak az élre, de vasárnap már mind a magyar-, mind a szlovák országos bajnokság kassai versenyét ők nyerték meg – megelőzve a bajnok Kazár-Szőke párost.

Hercig Norbert
Hercig Norbert: Mi a tegnapi napon egy nagyon óvatos kezdéssel indultunk, így fokozatosan tudtunk javulni, gyorsulni, egy nagyon pici előnnyel tudtuk zárni az első napot. Majd a mai napon ezt meg tudtuk tartani, Végig taktikusan tudtunk versenyezni, Ugyan nem sokkal, de mi tudtuk megnyerni a versenyt.

A 11 gyorsasági szakaszból álló kassai rally pálya nagy koncentráltságot követel a pilótáktól. Vasárnap az egyik kanyarban Kazárék Ford Fiestája is kicsúszott az erdőbe.

Kazár Miklós: Kazár Miklós: Egyetlen egy gyorsaságit rontottunk el. Igazából ez volt a probléma, hogy 23 másodpercet behagytunk.

A magyar rally bajnokságot még mindig Kazárék vezetik, de Kassán bebizonyosodott, hogy Hercigékre a továbbiakban komoly vetélytársként tekinthetnek.

A 40-ik Kassa Rally verseny pillanatai a Csermely völgyben:

A szerviz ide jönnek be a kocsik a versenyek után:

És végül egy kis képriport a díjátadásról: