A rendőrség megkönnyítve az elektronikus személyi igazolványt igénylők helyzetét, meghosszabbítja a nyitva tartást az okirat osztályon.

Ennek értelmében azon lakosok, akik rendelkezni szeretnének elektronikus aláírással ellátott személyi igazolvánnyal, annak kiadását (valamint a hiteles elektronikus aláírás aktiválását) kérvényezhetik a Rendőri Testület Kassai Járási Igazgatóságának okirat osztályán a Komenský utca 52-es szám alatt. Az érdeklődőket december 3-án (szombaton) is fogadják reggel 08:00-tól délután 13:00-ig. A rendőrség azon lakosok kérvényeit is teljesíti, akik már rendelkeznek csipkártyával ellátott személyi igazolvánnyal – vagyis ún. elektronikus identifikációs kártyával, de igénylik az ahhoz tartozó hiteles elektronikus aláírás aktiválását.

A meghosszabbított nyitva tartási idő alatt az okirat osztály alkalmazottai csak azon kérvényeket fogják elfogadni, amelyek az elektronikus személyi igazolvánnyal kiadásával kapcsolatosak.

A nyitvatartási idővel kapcsolatos információk a Rendőri Testület Kassai Járási Igazgatósának internetes oldalán találhatóak: http://www.minv.sk/?strankove-dni-na-pracoviskach-or-pz-v-kosiciach