A súlyosabb társadalmi- és létproblémáinkat bemutató művek után a kassai Thália Színház vezetése úgy döntött, hogy eleget téve a közönség egy jelentős része kívánságának, a jubileumi 45. színházi évad utolsó bemutatójaként egy szórakoztató, de nívós francia operettel zárja az évadot.Hervé-Meilhac-Miilhaud: Nebátsvirág című operettjéről van szó, melyet a kassai színpadon a magyarországi Mikó István, Jászai-díjas színművész és rendező állít színpadra.

Mikó Istvánnak ez már az ötödik rendezése Kassán. A Nebántsvirág színrevitelét a színház részéről ő is jó ötletnek tartja, hiszen ez kisebb színházakban is bemutatható, de szakmai szempontból mégis igényes darab. Mikó a rendezést akkor vállalta el, mikor személyesen is meggyőződött arról, hogy a kassai társulatban Dégner Lilla személyében van egy olyan kiváló énekhanggal rendelkező fiatal művésznő, aki alkalmas arra, hogy Deniseként a zárdanövendékből hiteles primadonnává, vagyis igazi színésznővé váljék.

A kellően kusza, fordulatos történet, mely az utolsó pillanatig is képes meglepő kanyarokat venni, a 19. század végére, Franciaországba kalauzolja a közönséget. A darab legfontosabb helyszínei a Fehér Galamb LeányNevelde, valamint Ponterrey-i város színháza és kaszárnyája. Denise kisasszony a zárdában nevelkedik, családja mindenképpen egy dúsgazdag nemes feleségeként képzeli el a sorsát. Fatális véletlenek sorozata viszont úgy hozza, hogy az ártatlan fiatal lány belecsöppen a színház világába és Floridor a kettős életet élő orgonista, zeneszerző színdarabjának rajongásig szeretett, ünnepelt primadonnája lesz. A gazdag, dús cselekmény, fülbemászó slágerekkel váltakozva, még tovább gabalyodik. Félreértések, álöltözetek, fülbemászó muzsikák és természetesen boldog végkifejlet – minden együtt van, ami elengedhetetlenül szükséges egy szórakoztató előadáshoz.A siker letéteményesei természetesen elsősorban a színészek, mégpedig

az alábbi szereposztás szerint:

Celestin
Denise, zárdanövendék
Zárdafőnöknő
Őrnagy
Champlatreaux, hadnagy
Corinna, színésznő
Marianne, zárdanövendék
Silvia, színésznő és Emerencia nővér
Celine, színésznő és Beáta nővér
Színházigazgató
Loriot, őrmester
Robert, kadét
Káplár és Ügyelő
Közlegény és Színpadmester
Fodrász és Zárdanövendék
Sminkes és Zárdanövendék
Öltöztető és Zárdanövendék
Nádasdi Péter
Dégner Lilla
Kövesdi Szabó Mária
Pólos Árpád
Madarász Máté
Varga Lívia
Lax Judit
Szabadi Emőke
Szoták Andrea
Richtarcsík Mihály m.v./a.h.
Illés Oszkár
Lipták László m.v./a.h.
Szabó Zoltán m.v./a.h.
Kupec Zsolt m.v./a.h.
Hančovská Gabriella m.v./a.h.
Kocsis Mónika m.v./a.h.
Erőss Ivett Andrea m.v./a.h.
  • Fordította- Zágon István és Darvas Szilárd
  • Átdolgozta – Tasnádi István
  •  Dramaturg: Forgács Miklós
  • Díszlet és jelmez: Gadus Erika m.v./a.h.
  • Zenei vezető és hangszerelés: Látó Richárd m.v./a.h.
  • Koreográfia: Richtarcsík Mihály m.v./a.h.
  • Rendezőasszisztens réžie: Illés Oszkár
  • RENDEZTE: Mikó István m.v./a.h.