Nem mindennapi esetnek lehettek tanúi a Tihanyi-lakótelep lakói vasárnap. A rendőrök ugyanis egy kifogásolható egészségi állapotban lévő nőről kaptak bejelentést, aki az egyik Varšavská utcai lakás nyitott ablakában áll. A helyszínre kiérkezve megpróbáltak kommunikációt létesíteni vele, megpróbálták elérni, hogy kinyissa a lakása ajtaját, azonban hiába. Mivel fennállt a lehetősége annak, hogy a nő élete veszélyben forog, tárgyaló-szakembert is hívtak. Miután ő sem járt sikerrel, kénytelenek voltak a kommandósok segítségét igénybe venni, akik végül a tetőn át jutottak be a lakásba. A nőt elvezették az ablak mellől és elsősegélyt nyújtottak neki.

A mentési akcióban a tűzoltók is részt vettek, akik három járművel érkeztek a helyszínre. Hogy használni tudják az emelőkosarat, a lakóház előtti parkolóból az autókat is evakuálni kellett.

A Kassai Kerületi Rendőrkapitányság szóvivője, Lenka Ivanová elmondása szerint a kommandósok bevetésére azért volt szükség, hogy megmentsék a nő életét. Megerősítette továbbá, hogy az akció közben a nőt nem érte sérülés, majd miután kihozták a lakásból, mentőautóval kórházba szállították.

Forrás: Korzár