November elején a Márai Sándor Magyar Tanítási Nyelvű Gimnázium és Alapiskola tanulói színházi előadáson vettek részt. A kassai Thália színházba látogatott a rozsnyói Meseszínház. Badin Ádám mesemondó egyedül vállalkozott egy burját népmese művészi tolmácsolására, melynek a címe „Ogaljo csodaszarva“volt.

A bábos rege az önzetlen testvéri szeretetről szólt, melynek cselekménye egy zord szibériai faluban indult, ahol egy özvegyasszonynak ikerfiai születtek – Padma és Gambó.  Padma beteges, gyenge fiú volt, Gambó viszont sudár, délceg ifjúvá cseperedett, aki szembeszállt a zord  természeti erőkkel, hogy megszerezze Ogaljo gyógyerővel bíró csodaszarvát, ami meggyógyíthatja szeretett testvérét.

Gambó rengeteg viszontagságon ment keresztül, majd győzőtt a bátorság, a hit és a csodaszarv nélkül is meggyógyult beteg fivére.

A mesében gyönyörű faragott bábok kelnek életre Badin Ádám kezében, aki képes elhitetni a közönséggel, hogy a szeretet csodákra képes.

A díszletet és a jelmezt Boráros Szilárd tervezte,  a rendező-dramaturg Boráros Milada volt, a  zenét Schulteisz Gábor szerezte.

Az előadás a gyerekek és a felnőttek körében is nagy sikert aratott, különösképpen azért, hogy a gyerekek az előadás végeztével a bábokkal személyesen is megismerkedhettek.

Tóth Mónika