Vasárnap a 40-ik Kassa Rallyn Botka Dávidék úgy érkeztek az egyik rajthoz, hogy egy szirénázó-villogó rendőr autó üldözte őket, majd a rajt előtt az útjukat állta. Nem akarták őket a csermelyvölgyi gyorsasági versenyszakaszhoz engedni, de a szervezők és a nézők nyomására a rendőrök megijedtek és tovább álltak. Az intézkedő rendőr viszont nem érte be ennyivel, hajtó vadászatott indított Botka Dávid rally-pilóta ellen. Valószínűleg megnézte a programban, hogy hol ér véget az utolsó gyorsasági versenyszakasz – és az ahhoz eső kassai bevezető úton a rendőrök már várták Dávidot – árulta el portálunknak a versenyző.

„Lementünk még egy gyorsasági verseny pályát, és ahogy értünk be Kassára, a város előtt egy pár száz méterre négy autóval ránk ugrottak a rendőrök és onnantól kezdve kirángattak a kocsiból, elvették a papírjainkat, azt hittük meg fognak verni. Egy órán keresztül igazoltattak minket – és más magyarországi versenyzőket is leállítottak. Minket emiatt a versenyből ki is zártak. De szerencsére a szervezők megértették a helyzetet, a késésünk okát, így az eredményeinket visszakaptuk. „- mesélte el Botka Dávid.


Ha a hajtási jogosítványát Dávid nem is kapta vissza, a rally harmadik helyezését a versenybírák végül vissza ítélték neki. A helyszínen intézkedő feldúlt rendőr a rendezőknek azt állította, hogy Botkáék a biztonsági zóna előtt szabálytalanul közlekedtek. Ezt Botka a telefonos interjúban cáfolta, szerinte a járőröket a magyar rallys autók hangja bőszíthette fel.

Frissítve ! A kassai rendőrkapitányság szóvivőjének nyilatkozata: http://amikassa.sk/vajon-kinek-lehet-igaza-a-rendorseg-szerint-botka-david-szaguldozott-kassa-utcain/