Kassán a parkolási problémák megoldását közmegelégedésre a képviselőtestület ülésén sem sikerült rendezni. Miloš Ihnát képviselő valamint Zdenko Lipták és Ladislav Rovinský úgy vélik, hogy a legutóbbi tanácskozáson nem volt minden rendben. Azt akarják a polgármestertől, hogy ne írja alá a határozatot. Rašinak nincs oka nem ezt tenni.

Kassa polgármestere a tanácskozáson előterjesztette az új parkolási rendszerről szóló határozat ajánlatát. Ihnát képviselő minden pontról külön akart szavazni. Daniel Rusnák városatya változtató ajánlatot terjesztett elő. Végül a tanács Ihnát javaslatát szavazta meg, mint módosítót.

Több kifogás

A képviselők szerint szabályzatsértés történt. Először a módosítási, majd az eljárási javaslatokról kell szavazni. A voksolás úgy történt, mintha Ihnát támogatná a város és az EEI közötti üzlet létrehozását. Ez nem így van! Rovinský arra mutatott rá, hogy Rusnák javaslatát nem tárgyálták meg. Ő egy városi céget akart létrehozni, szűkítve ezzel az EEI bérleti körét.

A sorrend nem befolyásolta az eredményt

Richard Rašinak más a véleménye. Ha a tanács képviselői nem fogadtak volna el semmilyen határozatot, a város vezetői akkor is feltüntették volna a hozzászólásokat a kötelező érvényű rendeletben. A határozatban szerepelt volna a rezidens kártya árának csökkenése is. Minnél több kassainak akartak ezzel megfelelni. Az aktivisták akaratát felülbírálta. Az ingatlan-jogi osztály megvizsgálta a határozatot. Kifogástalannak találta.  A törvény szerint a polgármester csak abban az esetben állíthatja le a tanács határozatának kimenetelét, ha törvényellenes, vagy nyilvánvalóan káros a város számára. Nincs oka eleget tenni az aktivisták akaratának. A dokumentumról való szavazás során egyik feltétel sem merült fel. A képviselők az összes előterjesztett javaslatról szavaztak. Azok sorrendje nem volt hatással a városi tanács döntésére. A demokratikus szavazási folyamatot betartották.

A képviselők olyan határozatot hagytak jóvá, mely jelentősen javítja a gépkocsik parkolását a városunkban.

Forrás: k:d, EME