Sokan elképzelték, hogy 2020 nyarát egy tökéletes üdülőközpont tengerpartján töltik majd, ahol a forró homok és sós víz kényeztet. Az idei év sajnos erre nem kedvező, ám ez nem jelenti azt, hogy otthon kell ücsörögni. Elgondolkodtató, vajon mi lehetne ideális egy forró nyári napon, ha a víz közelébe vágyunk. A kissé kavicsos homokdűnék közül kibukkanó Rudnoki bányató például kiváló hely a fürdésre, ha netán kedvünk támad egyet csobbanni. A türkizkék víz – és az évek során kialakuló meredek mészkőfal, amely körbeöleli ezt a tájat – felér egy kisebb olasz riviérával.

A tó közel 23 fokos vize ugyanis ideális a felfrissüléshez. A talajt alkotó lágy mészkő kellemes érzést nyújt a lábaknak. A vízben élő apró halak pedig, amint érzékelik a jelenlétünket, azon nyomban dolgukat végezve leszedik lábunkról az elhalt hámsejteket, ami által felérnek egy spa-kezeléssel. Noha ez a tó tökéletes egy kiadós úszásra is, arra viszont figyelmeztetek, hogy a mélysége kiszámíthatatlan, ezért még a bátrak körében is ajánlatos a vigyázatosság.

Ottlétünk során mi egy éppen horgászó úriemberrel is találkoztunk, akitől megtudtuk, hogy ilyen szempontból is érdemes ide kijárni. Nagyon csendes, békés hely ez, ahol akár a párunk ölelésében is átpihenhetünk egy szép napot!

Pásztor Eszter