Szeptember 19. és 20. között Kassán került megrendezésre az ország legnagyobb technológiai konferenciájának 5. évfolyama, ahol idén főként a mesterséges intelligenciáé volt a főszerep. A rendezvényen részt vett a régió egyik legfontosabb befektetője, a Volvo Cars Slovakia is. A fórum több mint 100 előadóval, számos workshoppal, kiállításokkal és egyéb programokkal várta az érdeklődőket.
Erdekes előadások, panelbeszélgetések, nemzetközileg elismert szakemberek, a legmodernebb gyógyászati és mechanikai eszközök és fejlesztések, valamint az autóipar legújabb vívmányai. Ez várta a SlovakiaTech Forum – Expo látogatóit Kassán. A város így az ország technológiai és innovációs központjává vált.

Idén a SlovakiaTech legfőbb partnere a Volvo Cars autógyár, amely elektromos autók gyártását tervezi a régióban. A több mint másfél milliárd eurós befektetés komoly gazdasági és társadalmi fellendülést hozhat.

Az idei SlovakiaTech szlogenje: Az AI forradalma megérkezett. A konferencia egyik kulcstémájaként a problematika különböző spektrumaira világítanak rá.

A különböző iskolák részéről is hatalmas volt az érdeklődés a rendezvény iránt, ahol a diákok betekintést nyerhettek a tudomány, a kutatás, a technológiák és az innovációk világába.

A modern technológiák térhódítását az egészségügyben a Trineci Agel kórház munkatársai mutatták be.

A rendezvény keretén belül együtt dolgoztak tudósok, feltalálók, fejlesztők, diákok és vállalkozók a technológiai fejlődés érdekében, ezáltal felhelyezve Kassát Európa innovációs térképére.

Pracu Eszter