Január 24-26. között ismét megrendezésre került a 40. Felvidéki Magyar Matematika Verseny – Oláh György Emlékverseny, amely a 2012-ben elhunyt neves révkomáromi matematikatanár tiszteletére lett elnevezve. Az idén a rendezvény házigazdája a galántai Kodály Zoltán Gimnázium volt. A versenyen a 11 felvidéki gimnázium ifjú matematikusai mérték össze tudásukat Pozsonyból, Komáromból (Selye János Gimnázium, Marianum), Szencről, Ipolyságról, Fülekről, Somorjáról, Rimaszombatból, Tornaljáról, Kassáról és Galántáról, de hagyományosan magyarországi (Győr, Miskolc, Kaposvár, Nagykanizsa, Eger, Békéscsaba) diákok is állandó résztvevői ennek a megmérettetésnek.

Az ünnepélyes meghívón Berényi József, a Nagyszombati Kerületi Önkormányzat alelnöke, Marsall János, az iskola igazgatója és Miko István, a kassai Márai Sándor Magyar Tanítási Nyelvű Gimnázium és Alapiskola tanára és egyben régióvezető köszöntötték a közel 150 résztvevőt. Ezután minden versenyző emlékplakettet  kapott, melyet kassai márais képzőművész diákok készítettek PaedDr. Cselényi Árpád tanár vezetésével. A verseny 4 kategóriában zajlott évfolyamonkénti lebontásban, ahol a 4 óra rendelkezésre álló idő alatt 6 feladatot kellett megoldaniuk, melyet tapasztalt szakmai zsűri javított és értékelt ki.

IMG_5156

A kassaiak minden kategóriában képviseltették magukat- az elsős Kukoricás Benedek és Tamás Ádám, a másodikos Faber Levente és Szitás Zoltán, a harmadikos Vištan Laura, valamint a negyedikes Kekeňák Tamás és Pristaš Viktor, akik az idén is kitűnően szerepeltek.

Felvidéki eredménylista:

  • 9. évfolyam: Kukoricás Benedek, Tamás Ádám – sikeres megoldók
  • 10. évfolyam: Faber Levente – sikeres megoldó
  • 11. évfolyam: Vištan Laura – I. helyezett
  • 12. évfolyam: Kekeňák Tamás – I. helyezett,   Pristaš Viktor – sikeres megoldó     

Összesített eredménylista:

  • 11. évfolyam: Vištan Laura – II. helyezett
  • 12. évfolyam: Kekeňák Tamás – I. helyezett

Az ünnepélyes díjkiosztáson neves matematikatanárok, mint Mészáros József, Hornyák Pál, Prof. Bálint Béla, Gyürki István és Miko István értékelték  ezt a színvonalas megmérettetést és köszönetüket fejezték ki a szervezőknek .

Gratulálunk diákjainknak és felkészítő tanáraiknak, név szerint Miko Istvánnak és Kekeňák Szilviának!

Tóth Mónika