A szilveszteri programsorozat 20 órakor kezdődik a Fő utcán, az Immaculata szoborcsoportnál. Fellép a Peter Bič Projekt, a Lucie & Wanastovi Vjecy Revival, a népzenét képviselő Stropkovani népzene, DJ Pepo és még mások. Természetesen az éjféli tűzijáték sem fog elmaradni.

Ezt megelőzően gyerekeknek szánt programok 10 órakor kezdődnek a történelmi városházában a már megszokott meseszereplőkkel. A program része lesz egy interaktív alkotóműhely, emellett a gyerekekre varázstrükkök, mesék, táncosok, énekesek és még sok más meglepetés is vár, beleértve a szilveszteri megvendégelést.

Az ünneplők biztonsága érdekében a rendőrség őrjáratozni fog.

Óvatosan a tűzijátékokkal és petárdákkal

A rendőrök egyben figyelmeztetik is a lakosokat a pirotechnikai eszközök helyes használatára. Elmondásuk alapján, ha betartjuk a biztonsági előírásokat, elkerülhetjük a veszélyes helyzeteket. Hozzáteszik, hogy semmilyen esetben se használjunk házilag készített eszközöket. Továbbá, fontos, hogy csak sértetlen csomagolású terméket vásároljunk, használata előtt olvassuk el a használati utasítást és a meggyújtásnál ügyeljünk a szemünk védelmére. Erről többet a rendőrség Facebook-oldalán olvashatnak.

Fontos megjegyezni, hogy a pirotechnikai eszközök használata a városban csak december 31. 15 óra és január 1. 2 óra között megengedett. Ennek megszegéséért fejenként 33 euró pénzbüntetés jár.

Forrás: Korzár Košice