A kassai Thália Színház Portugál című darabja nem csak a közönség tetszését nyerte el hanem a szakma is magasan értékeli. A Magyar Színházak XXVI. kisvárdai Fesztiválján, színészi díjat kapott Lax Judit aki a darabban Masni szerepét játssza. Lecsúszott egzisztenciákról, kilátástalan vidéki helyzetről, az elvágyódásról szól Egresszy Zoltán, Portugál című tragikomédiája. A kisvárdai fesztivál szakmai zsűrije a karakterek megjelenítését kimagaslóan értékelte.

Lax Judit, színművész: Azt mondták, hogy nagyon szimpatikusan vannak megjelenítve a szerepek. A Masnit is különösképpen megdicsérték kiemelték. A faragós Zsuzsa dramaturg ő beszélt arról, hogy ilyen egyszerű tiszta Masnit, ritkán látott portugálban.

Dudás Péter, rendező-színművész: A Lax Judit tulajdonképpen önmagát adta tehát azt amit ő, ahonnan ő származik Tornaalja környékéről. Ugye ezt a darabot is egy Felvidéki palóc faluba helyeztük el és ez neki életeleme ez a vidék és ez a beszéd.

A darab iránt nagy az érdeklődés ezért a következő évadban többször is színre kerül majd.

[efsflexvideo type=”youtube” url=”https://www.youtube.com/watch?v=OKctDjNeOIs” allowfullscreen=”yes” widescreen=”yes” width=”420″ height=”315″/]