Elkezdődött iskolás gyermekeink tavaszi szünideje, amihez viszont az időjárás a meteorológiai előrejelzések szerint nem éppen a legkedvezőbben alakul. Hétfőn és kedden Kassán és környékén talán még megússzuk csapadék nélkül, de a hét többi napján eső, a magasabb tengerszint feletti térségekben pedig havas eső, illetve havazás várható. A napi hőmérséklet pedig 7-9 fok körül alakul, és déli szél várható.

Kelet-Szlovákia sípályái viszont e kedvezőtlen prognózis ellenére még teljes ütemben fogadják a téli sportok kedvelőit. Jelenleg 34 sípályán jók a lesiklás feltételei. Kassa környékén a Kojsói hegy lankáin, az Erika Skipark pályáin még 1 méternyi a hótakaró, de az Eprestetőn és Kavacsányban is kedvünkre sízhetünk.   A pályák minőségét itt hóágyúkkal is javítják.

Az enyhe időjárás a hét folyamán leginkább a sífutók számításait húzhatja keresztül. Félő hogy azok a kassaiaknak, akik ennek a sportágnak akarnak hódolni, azok kénytelenek lesznek egészen a Kojsói hegy körpályáját felkeresni, ugyanis az alsóbb szinteken elolvad a hó. Talán a Király-kút környéke még kivételt fog képezni, de biztos garancia erre sincs.

/-szák/