Hamarosan elkezdődik a kassai Műszaki Egyetemen az infokommunikációs technológiákra összpontosító, Technicom nevű tudományos-technológiai park kialakítása, ami csaknem 42 millió eurót emészt fel. A zömében az európai uniós alapokból szerzett támogatásokból finanszírozott projekt lehetővé teszi az egyetemi könyvtár mellett található félkész épület befejezését, továbbá új laboratóriumok kialakítását, és a már meglévő laboratóriumok modernizálást. A projekt befejezésének határideje 2015 júniusa.

„Sikeresen lezárult az a versenypályázat, mely révén kiválasztottuk a kivitelező céget. Aláírtuk a szerződést, így elindulhatnak a félkész épület befejezésére vonatkozó építési munkálatok. Ezzel egyetemben, az elektronikai műszerek beszerzésére vonatkozó nyilvános versenypályázat is lezárult” – nyilatkozta Anton Čižmár, a kassai Műszaki Egyetem rektora.

A felépült tudományos parkban elsősorban az infokommunikációs technológiákat, elektrotechnikát, automatizációt, gépipart érintő, továbbá építészmérnöki és környezetmérnöki ismereteket igénylő kutatásokat végeznek majd. A projekt megvalósításában részt vesz a  kassai Pavol Jozef Šafárik Egyetem és az Eperjesi Egyetem.(mmi)